Menu
  • Jak zacząć
  • Przepisy
  • Artykuły
  • Szefowie kuchni
  • Aktualności
Jak zacząć

Czytaj:

  • FAQ
  • Wprowadzenie
  • Nagrody
  • Użytkownicy
  • Ranking
Przepisy

Czytaj:

  • Najnowsze
  • Najwyżej oceniane
  • Na szybko
  • Wyróżnione
  • Zaawansowane wyszukiwanie
Artykuły

Czytaj:

  • Eko produkty
  • Kulinarne ABC
  • Podróże
  • Eko Styl
  • Eko Producenci
  • Miary i wagi
Szefowie kuchni

Czytaj:

  • Nikita
  • Dorota Rozbicka
  • wegeweda
  • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Iwona Kuczer
  • Barbara Strużyna
  • Magdalena Nagler - foodmania
Aktualności

Czytaj:

  • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
  • Prenumerata
  • Gdzie dostać magazyn?
  • Konkursy!
Logowanie Rejestracja
  • Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Nikita
    • Dorota Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
  • Otwórz wyszukiwarkę artykułów i przepisów
    Zamknij wyszukiwarkę artykułów i przepisów
Następny
  • Czy wiesz, że... 1 pęczek natki zaspokoi dzienne zapotrzebowanie na witaminę C
  • Czy wiesz, że... pietruszka to jedno z warzyw, które niwelują znużenie i wspomagają koncentrację, wprawia w dobry nastrój i łagodzi stres, dlatego powinny o niej pamiętać osoby, które pracują na wysokich obrotach, pod presją czasu
  • Czy wiesz, że... oprócz wszystkim nam znanej kukurydzy o ziarnach żółtych w sprzedaży znaleźć możemy również kukurydzę niebieską! Swój intensywny kolor zawdzięcza wysokiemu stężeniu antocyjanów. Ma słodki, orzechowy smak i doskonale sprawdza się jako zdrowa przekąska, np. w postaci popcornu czy chrupek.
  • Czy wiesz, że... herbatkę z czystka mogą pić dzieci już od trzeciego miesiąca życia. Wzmacnia odporność i nie powoduje skutków ubocznych. Można ja wprowadzić jako drugą lub trzecią herbatkę w diecie dziecka.
  • Czy wiesz, że... nie należy mylić fasolki szparagowej ze szparagami. To dwie, zupełnie inne rośliny, należące do odmiennych rodzin. Niedojrzałe strąki fasolki szparagowej można spożywać na surowo, podobnie jak szparagi i stąd pochodzi jej nazwa.
  • Czy wiesz, że... miłorząb japoński podobnie jak sosna czy świerk jest przedstawicielem roślin nagonasiennych, jednak wyjątkowo nie wykształcił on szpilek, a duże spłaszczone liście, które żółkną i opadają na zimę
  • Czy wiesz, że... okład z tartych jabłek likwiduje opuchlizny i wspomaga regenerację skóry po poparzeniach słonecznych. Zetrzyj jabłka, nałóż na twarz i pozostaw na około 20 minut, a po tym czasie umyj twarz. Stan skóry powinien poprawić się w krótkim czasie (okład nie nadaje się dla osób uczulonych na jabłko).
  • Czy wiesz, że... makaron konjac (shirataki) ze względu na swój wygląd często nazywany bywa także białym wodospadem.
  • Czy wiesz, że... natka jest niskokaloryczna, 1 pęczek dostarcza 25 kcal
  • Czy wiesz, że... w Polsce przeciętne roczne spożycie kawy kształtuje się na poziomie ok. 3 kg na osobę
  • Czy wiesz, że... banany są radioaktywne, ale spokojnie… za promieniotwórczość bananów odpowiada jeden z izotopów potasu. Nie należy się jednak tym przejmować, ponieważ żeby uzyskać jakiekolwiek minimalne efekty choroby popromiennej, trzeba byłoby zjeść około 5 mln bananów naraz. To zjawisko tzw. naturalnej promieniotwórczości i spożywanie bananów nie wpływa negatywnie na nasze zdrowie. Oprócz bananów, podobne właściwości wykazują również orzechy brazylijskie, awokado, czerwona fasola, marchew.
  • Czy wiesz, że... szczupłą sylwetkę będziesz zawdzięczać jabłku zjedzonemu na 30 minut przed posiłkiem. Jabłko to również świetna przekąska, gdy jesteś w ruchu.
  • Czy wiesz, że... kiedy masz zły humor, sięgnij po banana. Naukowcy twierdzą, że banany poprawiają humor i dowodzą, że jest to związane z wysoką zawartością tryptofanu – bardzo ważnego aminokwasu. Tryptofan ulega przemianie w serotoninę, neuroprzekaźnik zwany „hormonem szczęścia”, który odpowiada za pozytywne emocje, takie jak radość.
  • Czy wiesz, że... w tradycji Majów, mężczyzna podczas zaręczyn był zobowiązany obdarować wybrankę ziarnami kakao.
  • Czy wiesz, że... kwiaty szczypiorku są jadalne! Mają cebulowo-czosnkowy smak i mogą pełnić funkcję dekoracyjną w sałatkach, kanapkach, makaronach, jajecznicy, pastach twarogowych, sosach, dipach czy daniach mięsnych.
  • Czy wiesz, że... nazwa Ashwaghanda pochodzi z języka sanskryckiego i jest połączeniem słowa „ashwa” (oznacza konia) i „gandha” (oznacza zapach). Nazwa wzięła się stąd, że świeży korzeń rośliny ma nieprzyjemny zapach przypominający zapach konia.
  • Czy wiesz, że... acai rosną na palmach, zebrane w grona. Mają ogromną pestkę, która stanowi ok. 90% owocu, dlatego zazwyczaj w sklepie znajdziemy sam sproszkowany miąższ lub w postaci soku w butelce.
  • Czy wiesz, że... intensywny, owocowy zapach przy ogonku mango świadczy, że owoc jest dojrzały. „Afrykańskie mango” znane jako środek na odchudzanie to nie mango! Nazwa wzięła się stąd, że roślina Irvingia gabonensis pochodzi z Afryki, a jej owoce wyglądem przypominają mango. Na świecie jest blisko 1000 odmian mango.
  • Czy wiesz, że... neutralizuje ostre zapachy, wystarczy przegryźć kilka listków, by odświeżyć oddech, np. po zjedzeniu czosnku, żucie listków poleca się również palaczom, ponieważ poprawia nieświeży oddech
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki jest solidnym filarem kuchni francuskiej, zawiera się w tzw. „bouquet-garni” razem z liściem laurowym i tymiankiem
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki neutralizuje ostre zapachy, wystarczy przegryźć kilka listków, by odświeżyć oddech, np. po zjedzeniu czosnku, żucie listków poleca się również palaczom, ponieważ poprawia nieświeży oddech
  • Czy wiesz, że... masa 1000 sztuk suchych nasion grochu siewnego łuskowego waha się od 120 do 350 gramów, a zdolność do kiełkowania zachowują przez 5-7 lat.
  • Czy wiesz, że... w dobie walki z zalewającym nas plastikiem powstają wielorazowe naczynia ze skrobi kukurydzianej takie jak kubki, talerzyki, miseczki, pojemniki na lunch, a także sztućce i słomki. Mimo tego, że wyglądają jak plastikowe, rozkładają się w glebie lub kompoście od 1 roku do 3 lat! Plastik do pełnego rozłożenia potrzebuje aż 450 lat i zmienia się w drobne cząsteczki plastyku! Poza tym naczynia z kukurydzy są bezpieczne, wolne od BPA, ftalanów czy PCV.
  • Czy wiesz, że... dawniej ziarno kakaowe wykorzystywano jako środek płatniczy i wskazuje się, że była to pierwsza waluta, którą podrabiano poprzez wsypywanie grudek ziemi do łuski po usunięciu jądra z zarodkiem
  • Czy wiesz, że... nasiona szczypiorku przechowywane w temperaturze -20 st. C mogą kiełkować nawet po 6 latach.
  • Czy wiesz, że... szparagi można jeść także na surowo, należy jedynie usunąć zdrewniałe końce ich łodyg.
  • Czy wiesz, że... szparagi zawierają dużo puryn, które mogą powodować gromadzenie się kwasu moczowego w organizmie. Nie powinny ich spożywać osoby cierpiące na dnę moczanową i kamienie nerkowe.
  • Czy wiesz, że... młode liście rzodkiewki są jadalne i smaczne. Zawierają witaminę C, oczyszczają i wspomagają trawienie. Stanowią genialny dodatek do zup, koktajli, czy zapiekanek. Świetnie sprawdzą się jako farsz do wytrawnych babeczek czy baza do pesto. Mogą być też smacznym i atrakcyjnym zamiennikiem dla szpinaku czy jarmużu.
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki jest moczopędna – pomaga w walce z obrzękami
  • Czy wiesz, że... miłorząb japoński jak inne nagonasienne nie wydaje owoców, jednak wytwarza nasiona przypominające śliwki. Są pokryte mięsistą osnówką, której zapach przypomina woń zjełczałego masła
  • Czy wiesz, że... młode drzewa kakaowe potrzebują dużo cienia, dlatego sadzi się je między rzędami wyższych drzew, np. palm kokosowych i bananowych, które chronią przed intensywnym działaniem promieni słonecznych
  • Czy wiesz, że... im większy i cięższy grejpfrut żółty, tym jest bardziej soczysty. Ponadto powinien mieć spłaszczone końce, ponieważ grejpfruty z końcami wydłużonymi mają zazwyczaj grubą skórę i mało soku. Końcówki nie powinny być miękkie ani zazielenione. Grejpfruty możesz przechowywać nawet do dwóch tygodni w temperaturze pokojowej. Gdy chcesz przechować je dłużej umieść w najcieplejszym miejscu lodówki. Jeśli przeszkadza ci gorzki smak grejpfruta spróbuj zjeść go z cynamonem.
  • Czy wiesz, że... picie naparów z czystka może hamować postęp boreliozy i namnażanie się bakterii odpowiedzialnych za tę chorobę.
  • Czy wiesz, że... szacuje się, że rocznie spożywa się ponad 8 milionów ton kawy, natomiast w ciągu dnia wypija się 2 miliardy filiżanek tego naparu na całym świecie
  • Czy wiesz, że... po spożyciu szparagów u średnio 40-50% osób pojawia się nieprzyjemny zapach moczu. Zjawisko to spowodowane jest związkami siarki występującymi naturalnie w szparagach. Co ciekawe, jedynie 10% nadwrażliwych węchowo osób jest w stanie poczuć tą nieprzyjemną woń.
  • Czy wiesz, że... jedna z wiodących na rynku firm herbacianych sprzedaje 200 milionów torebek herbaty ekspresowej tygodniowo. Papier użyty do ich produkcji mógłby pokryć 128 boisk piłkarskich. Na całym świecie zużywa się obecnie ponad 220 miliardów sztuk dwukomorowych torebek herbaty rocznie.
  • Czy wiesz, że... z jednego drzewa uzyskuje się rocznie 0,5 – 2 kg ziarna, co daje około 350 kg z jednego hektara, a przy bardzo dobrych warunkach 1-1,5 t surowego ziarna w roku
  • Czy wiesz, że... wszystkie jabłka ciemnieją po przekrojeniu, ale tempo tego procesu różni się w zależności od odmiany. Aby zapobiec reakcjom enzymatycznego brązowienia, skrop owoc sokiem z cytryny albo posyp cukrem.
  • Czy wiesz, że... największe, ekologiczne plantacje kawy znajdują się w Brazylii, Kolumbii, Peru, Meksyku (ok. 60% powierzchni upraw światowych) oraz w Afryce (ok. 30% powierzchni - głównie w Etiopii)
  • Czy wiesz, że... kakao wykorzystywano głównie do sporządzania gorzkiego napoju xocolatl (ziarna poddane fermentacji i prażeniu mieszano z wodą, miodem, mączką kukurydzianą oraz chilli)
  • Czy wiesz, że... olejek eteryczny z ziela czystka lub wywar z czystka wykazują działanie odstraszające owady, w tym kleszcze. Polecany jest szczególnie osobom, które często spędzają czas w lasach i na łąkach.
  • Czy wiesz, że... o stosowaniu kakao w okresie od IX wieku p.n.e do III wieku n.e świadczą stwierdzone pozostałości, występującej w kakao teobrominy, na ściankach glinianych naczyń codziennego użytku z tamtych lat
  • Czy wiesz, że... konjac wykorzystywany jest również w sektorze kosmetycznym i wellness do produkcji gąbek. Służą one do złuszczania skóry twarzy, poprawy mikrokrążenia i nadania skórze blasku. Świetnie sprawdzają się również do demakijażu.
  • Czy wiesz, że... według japońskich wierzeń miłorząb japoński miał chronić przed pożarami. Legenda się ziściła w 1923 roku - po silnym trzęsieniu ziemi spłonęło prawie całe Tokio. Jako jeden z nielicznych budynków przetrwała świątynia - osłonięta wielkim miłorzębem, a ludzie w niej ukryci ocaleli
  • Czy wiesz, że... ze względu na możliwe skażenie azotanami oraz kumulację metali ciężkich, rzodkiewkę najlepiej kupować w sklepach z żywnością ekologiczną.
  • Czy wiesz, że... aby dłużej cieszyć się świeżością rzodkiewek należy przechowywać je w naczyniu wypełnionym wodą tak, aby niewielka część korzeni rzodkiewki była w niej zanurzona. Innym sposobem na przedłużenie świeżości jest odcięcie liści i umieszczenie rzodkiewek na wilgotnej ściereczce w szczelnie zamkniętym pojemniku
  • Czy wiesz, że... w Chinach nasiona miłorzębu japońskiego są uważane za przysmak, a z osnówki wytwarza się mydło
  • Czy wiesz, że... inne nazwy, pod którymi występuje roślina konjac to słoniowa bulwa, wężowa palma, diabli język, trupi kwiat czy lilia voodoo.
Jesteś tu:Strona głównaUżytkownicyAgnieszka Polubione
Zobacz:
Profil
Zobacz:
Przepisy
Zobacz:
Komentarze
Przeglądasz:
Polubione
Ciastka z mąki ziemniaczanej bez jajek

Ciastka z mąki ziemniaczanej bez jajek

Kinga Bajcar
27 14 110 min
Papryki nadziewane

Papryki nadziewane

9anetka9
97 22 75 min
Słoneczny czarny ryż z warzywami

Słoneczny czarny ryż z warzywami

foodmania
21 11 45 min
Czarny ryż na kwiecie z cukinii

Czarny ryż na kwiecie z cukinii

foodmania
24 13 45 min
Burak czerwony z pieczoną papryką

Burak czerwony z pieczoną papryką

Barbara Strużyna
24 15 45 min
Ryba w chrupiącej kukurydzianej panierce

Ryba w chrupiącej kukurydzianej panierce

Iwona Kuczer
23 14 30 min
Delikatne pulpeciki z indyka

Delikatne pulpeciki z indyka

Iwona Kuczer
19 12 30 min
Kawior z bakłażana i papryki pieczonej

Kawior z bakłażana i papryki pieczonej

Iwona Kuczer
19 12 45 min
Kotlet rybno-jaglany

Kotlet rybno-jaglany

Iwona Kuczer
19 18 30 min
Sałatka z białej rzodkwi

Sałatka z białej rzodkwi

Iwona Kuczer
21 12 15 min
Szybkie strączkowe danie jednogarnkowe

Szybkie strączkowe danie jednogarnkowe

Iwona Kuczer
19 13 35 min
Potrawka z tofu

Potrawka z tofu

Iwona Kuczer
18 14 30 min
Sałatka z pieczonej papryki

Sałatka z pieczonej papryki

Iwona Kuczer
24 24 45 min
Jogurtowy deser owocowy

Jogurtowy deser owocowy

Iwona Kuczer
15 10 15 min
Szaszłyki chilli z kurczaka

Szaszłyki chilli z kurczaka

Iwona Kuczer
25 11 180 min
Zupa z cukinii

Zupa z cukinii

Iwona Kuczer
19 12 20 min
Truskawkowa fantazja

Truskawkowa fantazja

Iwona Kuczer
20 15 30 min
Pesto z bobu

Pesto z bobu

Iwona Kuczer
18 12 30 min
Kokosowy kurczak w zielonym curry

Kokosowy kurczak w zielonym curry

Iwona Kuczer
18 14 30 min
Jagodzianki, ciasto drożdżowe  z jagodami

Jagodzianki, ciasto drożdżowe z jagodami

Iwona Kuczer
20 17 120 min
Dżem morelowo-pomarańczowy

Dżem morelowo-pomarańczowy

Iwona Kuczer
17 12 60 min
Boczniaki w tempurze

Boczniaki w tempurze

Iwona Kuczer
19 13 20 min
Ciasto piernikowe z gruszkami

Ciasto piernikowe z gruszkami

Iwona Kuczer
19 13 90 min
Roladki z kurczaka ze szpinakiem

Roladki z kurczaka ze szpinakiem

Iwona Kuczer
21 16 45 min
Sałatka z jeżynami

Sałatka z jeżynami

Iwona Kuczer
19 11 15 min
Pieczone pomidorki koktajlowe

Pieczone pomidorki koktajlowe

Iwona Kuczer
18 17 40 min
Lody mango jogurtowe - najprostsze

Lody mango jogurtowe - najprostsze

Iwona Kuczer
20 11 15 min
Makaron wakame z grzybami

Makaron wakame z grzybami

Iwona Kuczer
17 14 15 min
Czekoladowe powidła śliwkowe

Czekoladowe powidła śliwkowe

Iwona Kuczer
27 13 120 min
Sałatka z fenkuła

Sałatka z fenkuła

Iwona Kuczer
18 12 15 min
Konfitura jagodowa z wanilią i agarem

Konfitura jagodowa z wanilią i agarem

Iwona Kuczer
25 16 30 min
Kulebiaczki z Quinoa czerwona Bio

Kulebiaczki z Quinoa czerwona Bio

Kinga Bajcar
24 11 180 min
Batoniki musli

Batoniki musli

Kinga Bajcar
22 14 90 min
Ciasto migdałowo kokosowe z galaretką

Ciasto migdałowo kokosowe z galaretką

Kinga Bajcar
29 18 180 min
Ciastka mocno kokosowe

Ciastka mocno kokosowe

Kinga Bajcar
26 13 40 min
Bezglutenowe kulki śniadaniowe

Bezglutenowe kulki śniadaniowe

Kinga Bajcar
27 17 0 min
Sernik kokosowy z kakaową posypką

Sernik kokosowy z kakaową posypką

Kinga Bajcar
24 12 180 min
Wegetariański smalec

Wegetariański smalec

Kinga Bajcar
27 12 90 min
Zupa meksykańska z makaronem sojowym Bio

Zupa meksykańska z makaronem sojowym Bio

Kinga Bajcar
25 10 140 min
Bułki drożdżowe kokosowe

Bułki drożdżowe kokosowe

Kinga Bajcar
33 17 180 min
Babka kokosowo - bananowa

Babka kokosowo - bananowa

Kinga Bajcar
23 9 0 min
Babeczki z kaszy kukurydzianej z malinową galaretką

Babeczki z kaszy kukurydzianej z malinową galaretką

Magdalena Nagler - foodmania
27 13 180 min
Makaron tagliatelle z wakame i warzywami

Makaron tagliatelle z wakame i warzywami

Magdalena Nagler - foodmania
19 9 60 min
Dyniowa pizza jaglana z musem buraczkowym

Dyniowa pizza jaglana z musem buraczkowym

Magdalena Nagler - foodmania
19 11 70 min
Knedle jaglane z dynią

Knedle jaglane z dynią

Magdalena Nagler - foodmania
26 21 60 min
Jabłecznik inaczej

Jabłecznik inaczej

Kinga Bajcar
21 10 180 min
Sola w Gomasio Bio z surówką

Sola w Gomasio Bio z surówką

Kinga Bajcar
23 10 40 min
Krakersy sezamowe

Krakersy sezamowe

Kinga Bajcar
24 11 40 min
Migdałowy Flan

Migdałowy Flan

Kinga Bajcar
25 9 120 min
Piersi z kurczaka w mleku migdałowym z makaronem Tagliatelle z Wakame

Piersi z kurczaka w mleku migdałowym z makaronem Tagliatelle z Wakame

Kinga Bajcar
24 16 120 min
Zapiekanka z cukinii

Zapiekanka z cukinii

Kinga Bajcar
24 12 100 min
Lniano - owsiane kruche ciastka

Lniano - owsiane kruche ciastka

Kinga Bajcar
22 10 40 min
Lody rabarbarowe

Lody rabarbarowe

paulina2157
26 22 120 min
Płatki prażone z malinami

Płatki prażone z malinami

gotujwstylueko.pl
16 10 25 min
Letnie Smoothie

Letnie Smoothie

Kinga Bajcar
21 10 30 min
Dip z konopi łuskanej Bio

Dip z konopi łuskanej Bio

Kinga Bajcar
22 11 30 min
Biszkopt z musem owocowym i galaretką

Biszkopt z musem owocowym i galaretką

Kinga Bajcar
23 11 180 min
Panini bułki chlebowe

Panini bułki chlebowe

Kinga Bajcar
19 8 180 min
Nadziewane pomarańcze

Nadziewane pomarańcze

Kinga Bajcar
21 8 90 min
Kruche ciasto z budyniem i owocami

Kruche ciasto z budyniem i owocami

Kinga Bajcar
25 14 180 min
Sernik kasztanowy z czarnymi porzeczkami

Sernik kasztanowy z czarnymi porzeczkami

Kinga Bajcar
21 11 70 min
Fasolka szparagowa z papryką i sezamem

Fasolka szparagowa z papryką i sezamem

Renixx
25 24 30 min
Piaskowe ciastka ryżowe

Piaskowe ciastka ryżowe

Kinga Bajcar
22 11 30 min
Ryżowe babeczki bananowe

Ryżowe babeczki bananowe

Kinga Bajcar
26 14 40 min
Ciastka owsiane z bananami suszonymi Bio

Ciastka owsiane z bananami suszonymi Bio

Kinga Bajcar
20 10 100 min
Sałatka warzywna z prosem Bio

Sałatka warzywna z prosem Bio

Kinga Bajcar
23 11 60 min
Wątróbka drobiowa na prosie Bio

Wątróbka drobiowa na prosie Bio

Kinga Bajcar
22 10 50 min
Grzanki z roladą z sera koziego Bio

Grzanki z roladą z sera koziego Bio

Kinga Bajcar
21 10 15 min
Krem kasztanowo czekoladowy

Krem kasztanowo czekoladowy

Kinga Bajcar
24 13 80 min
Tarta z mąki ryżowej Bio z truskawkami

Tarta z mąki ryżowej Bio z truskawkami

Kinga Bajcar
22 11 45 min
Granita truskawkowa

Granita truskawkowa

Kinga Bajcar
23 12 0 min
Chleb bezglutenowy ze słonecznika i mąki ryżowej

Chleb bezglutenowy ze słonecznika i mąki ryżowej

Barbara Strużyna
31 25 90 min
Owoce pod migdałową kruszonką

Owoce pod migdałową kruszonką

Iwona Kuczer
22 13 30 min
Ciastko kokosowe z jagodami goji i polewą czekoladową

Ciastko kokosowe z jagodami goji i polewą czekoladową

Dorota Duszak
18 13 100 min
Czekolada z jagodami goji

Czekolada z jagodami goji

Iwona Kuczer
26 21 15 min
Migdałowe naleśniki

Migdałowe naleśniki

Iwona Kuczer
24 22 20 min
Babka mięsna nadziewana kaszą jęczmienną Bio

Babka mięsna nadziewana kaszą jęczmienną Bio

Kinga Bajcar
25 10 90 min
Czekolada na gorąco

Czekolada na gorąco

dorotaR
24 21 10 min
Chleb ziemniaczany z kminkiem

Chleb ziemniaczany z kminkiem

paulina2157
25 24 130 min
Omlet z twarożkiem i bananem

Omlet z twarożkiem i bananem

paulina2157
23 22 15 min
Sałatka z pokrzywą

Sałatka z pokrzywą

Mariola
20 15 0 min
Jeżynowo-malinowy duet

Jeżynowo-malinowy duet

paulina2157
23 17 10 min
Mozzarella z rukolą i pokrzywą

Mozzarella z rukolą i pokrzywą

Mariola
22 14 15 min
Pianka śmietankowa z jagodami

Pianka śmietankowa z jagodami

paulina2157
24 19 40 min
Rolada makowa z kremem jogurtowym i malinami

Rolada makowa z kremem jogurtowym i malinami

paulina2157
24 23 50 min
Truskawkowa fantazja

Truskawkowa fantazja

paulina2157
25 26 25 min
Pikantne kotleciki z ryżu i pieczarek

Pikantne kotleciki z ryżu i pieczarek

Renixx
22 20 40 min
Kapusta pekińska z żurawiną i pestkami dyni

Kapusta pekińska z żurawiną i pestkami dyni

Stokrotka
26 22 10 min
Pyszne pierogi z jeżynami

Pyszne pierogi z jeżynami

Stokrotka
19 10 30 min
Rolada ziemniaczana z warzywami

Rolada ziemniaczana z warzywami

Stokrotka
23 30 40 min
Czekoladowy ryż preparowany

Czekoladowy ryż preparowany

Na widelcu
20 14 15 min
Naleśniki cytrusowe

Naleśniki cytrusowe

Na widelcu
22 16 20 min
Beza z mąką

Beza z mąką

Na widelcu
19 9 20 min
Sałatka serek wiejski z mandarynką

Sałatka serek wiejski z mandarynką

Na widelcu
41 26 5 min
Sałatka z soczewicą

Sałatka z soczewicą

opuncja123
22 13 45 min
Kisiel malinowy z kuzu

Kisiel malinowy z kuzu

Dorota Duszak
20 12 25 min
Pizza z patelni

Pizza z patelni

Kinga Bajcar
23 13 30 min
Sałatka ze świeżym szpinakiem

Sałatka ze świeżym szpinakiem

Kinga Bajcar
23 11 15 min
Krówki wegańskie

Krówki wegańskie

Kinga Bajcar
22 10 75 min
Kurczak w  otrębach gryczanych z sałatką

Kurczak w otrębach gryczanych z sałatką

Kinga Bajcar
21 10 120 min
Domowe lody daktylowe

Domowe lody daktylowe

Kinga Bajcar
28 13 180 min
Chleb kukurydziany z żurawiną

Chleb kukurydziany z żurawiną

Kinga Bajcar
22 13 60 min
Majowe ciasto

Majowe ciasto

Kinga Bajcar
20 10 60 min
Kukułcze gniazda

Kukułcze gniazda

Kinga Bajcar
28 18 60 min
Babka jogurtowa

Babka jogurtowa

Kinga Bajcar
25 11 60 min
Kurczak w mleku kokosowym Bio

Kurczak w mleku kokosowym Bio

Kinga Bajcar
26 11 30 min
Sernik z mlekiem kokosowym Bio

Sernik z mlekiem kokosowym Bio

Kinga Bajcar
24 12 105 min
Pasztet z czarnej fasolki Bio

Pasztet z czarnej fasolki Bio

Kinga Bajcar
26 9 80 min
Koszyczki wielkanocne

Koszyczki wielkanocne

Kinga Bajcar
27 13 160 min
Tarta jaglana z dżemem z suszonych moreli

Tarta jaglana z dżemem z suszonych moreli

Kinga Bajcar
31 24 90 min
Dżem z suszonych moreli

Dżem z suszonych moreli

Kinga Bajcar
24 11 60 min
Kasza jaglana z paluszkami drobiowo-jaglanymi

Kasza jaglana z paluszkami drobiowo-jaglanymi

Kinga Bajcar
25 10 60 min
Pralinki

Pralinki

Kinga Bajcar
24 13 140 min
Domowy majonez

Domowy majonez

Kinga Bajcar
23 12 40 min
Żółta soczewica na gęsto

Żółta soczewica na gęsto

Barbara Strużyna
21 18 45 min
Koktajl z jagód Goji i banana

Koktajl z jagód Goji i banana

Kinga Bajcar
58 27 25 min
Jednogar z quinoą

Jednogar z quinoą

Kinga Bajcar
27 13 80 min
Crunchy granola

Crunchy granola

Kinga Bajcar
24 14 60 min
Domowa musztarda

Domowa musztarda

Kinga Bajcar
32 17 85 min
Naleśniki jabłko w cynamonie i orzechu włoskim

Naleśniki jabłko w cynamonie i orzechu włoskim

Na widelcu
18 6 20 min
Koktajl bananowo-pomarańczowy

Koktajl bananowo-pomarańczowy

Na widelcu
19 10 10 min
Sok jabłko z kiwi

Sok jabłko z kiwi

Na widelcu
19 11 15 min
Naleśniki z lnem i mąką jaglaną

Naleśniki z lnem i mąką jaglaną

Barbara Strużyna
20 16 20 min
Wątróbka z brzoskwinią

Wątróbka z brzoskwinią

Na widelcu
22 10 60 min
Łosoś wędzony w tortilli

Łosoś wędzony w tortilli

Tylko z Natury
33 24 15 min
Potrawka z kurczaka

Potrawka z kurczaka

Tylko z Natury
24 14 20 min
Ciasteczka migdałowe z burakiem

Ciasteczka migdałowe z burakiem

Dorota Duszak
21 17 50 min
Rozgrzewająca zupa z ciecierzycy

Rozgrzewająca zupa z ciecierzycy

Olika3
15 11 0 min
Ażurowe naleśniki orzechowe (dwie propozycje podania)

Ażurowe naleśniki orzechowe (dwie propozycje podania)

Na widelcu
24 17 30 min
Bardzo marchewkowe muffiny

Bardzo marchewkowe muffiny

Na widelcu
22 12 50 min
Bezglutenowe i bez jajeczne racuszki z nasionami chia Bio

Bezglutenowe i bez jajeczne racuszki z nasionami chia Bio

Kinga Bajcar
71 37 30 min
MINI PIZZA Z PITY

MINI PIZZA Z PITY

gacek1000
22 14 25 min
Pierogi z żółtą soczewicą Bio

Pierogi z żółtą soczewicą Bio

Kinga Bajcar
25 14 120 min
Makaron z warzywami i kurczakiem w sosie serowym

Makaron z warzywami i kurczakiem w sosie serowym

Na widelcu
22 12 35 min
Knedle migdałowe

Knedle migdałowe

Kinga Bajcar
27 15 30 min
Sałatka gyros z fasolką i wakame

Sałatka gyros z fasolką i wakame

Kinga Bajcar
28 11 150 min
Ciastka z marcepanem bez pieczenia

Ciastka z marcepanem bez pieczenia

Kinga Bajcar
28 11 30 min
Kotlety mielone z kaszą Bulgur Bio

Kotlety mielone z kaszą Bulgur Bio

Kinga Bajcar
26 13 60 min
Tortilla jaglano - razowa z czarną fasolką

Tortilla jaglano - razowa z czarną fasolką

Kinga Bajcar
25 10 90 min
Słodkie grzanki na słodkie poranki

Słodkie grzanki na słodkie poranki

Na widelcu
21 9 15 min
Lazania z jarmużem

Lazania z jarmużem

Na widelcu
20 8 55 min
Ciasto orzechowe

Ciasto orzechowe

Na widelcu
21 12 55 min
Migdałowe muffiny

Migdałowe muffiny

Na widelcu
21 11 60 min
Likier krówkowy

Likier krówkowy

Na widelcu
23 12 180 min
Makaron z łososiem

Makaron z łososiem

Iwona Kuczer
20 16 30 min
Pierogi ruskie

Pierogi ruskie

Barbara Strużyna
19 18 120 min
Kaczka faszerowana z ziemniaczkami

Kaczka faszerowana z ziemniaczkami

Kinga Bajcar
27 12 180 min
Chleb bezglutenowy

Chleb bezglutenowy

Kinga Bajcar
26 14 180 min
Rolada z kaszą Bulgur Bio

Rolada z kaszą Bulgur Bio

Kinga Bajcar
25 14 160 min
Placki ziemnaczane

Placki ziemnaczane

Tylko z Natury
31 20 30 min
Drożdżowe racuchy z jabłkiem

Drożdżowe racuchy z jabłkiem

Tylko z Natury
28 16 25 min
Kotlety mielone

Kotlety mielone

Tylko z Natury
22 8 25 min
Piwo grzane na zimowe wieczory

Piwo grzane na zimowe wieczory

Tylko z Natury
27 12 10 min
Kotlet schabowy

Kotlet schabowy

Tylko z Natury
23 11 20 min
Ciasto amarantusowo - kokosowe

Ciasto amarantusowo - kokosowe

Dorota Duszak
18 12 70 min
Budyń z musem owocowym

Budyń z musem owocowym

PrzepisyMargaretki
27 23 20 min
Pierogi z kapustą i grzybami

Pierogi z kapustą i grzybami

Aneta Sobieraj
20 12 60 min
Pasztet z dzika

Pasztet z dzika

Iwona Kuczer
17 10 90 min
Serowiaczki

Serowiaczki

Mariola
18 16 120 min
Szybki murzynek piernikowy

Szybki murzynek piernikowy

Iwona Kuczer
22 13 60 min
Łosoś wędzony w woku

Łosoś wędzony w woku

Iwona Kuczer
31 19 30 min
Sos tatarski

Sos tatarski

Barbara Mulik
20 10 10 min
Ryba po grecku

Ryba po grecku

Barbara Strużyna
22 15 70 min
Ryba faszerowana

Ryba faszerowana

Barbara Mulik
20 11 120 min
Kruche ciasteczka z ziarnami słonecznika i dyni

Kruche ciasteczka z ziarnami słonecznika i dyni

Skoter
36 40 30 min
Zupa krem z soczewicy

Zupa krem z soczewicy

Iwona_
60 27 40 min
Sałatka śledziowa dla leniwych

Sałatka śledziowa dla leniwych

Kinga Bajcar
28 11 150 min
Wegetariański placek po węgiersku

Wegetariański placek po węgiersku

Kinga Bajcar
28 15 45 min
Chałka jaglana z serem i kruszonką amarantusową

Chałka jaglana z serem i kruszonką amarantusową

Kinga Bajcar
55 29 180 min
Jaglano cytrynowe ciastka na patyku.

Jaglano cytrynowe ciastka na patyku.

Kinga Bajcar
26 18 90 min
Sałatka jarzynowa z razowym kuskusem Bio

Sałatka jarzynowa z razowym kuskusem Bio

Kinga Bajcar
22 8 120 min
Sałatka owocowa

Sałatka owocowa

Barbara Mulik
20 12 15 min
Konfitura z dzikiej róży

Konfitura z dzikiej róży

Skoter
22 18 30 min
Makowiaczki kresowe

Makowiaczki kresowe

Mariola
24 20 120 min
Kurczak z orzechami nerkowca

Kurczak z orzechami nerkowca

Iwona Kuczer
27 14 30 min
Tartaletki z kozim serem

Tartaletki z kozim serem

Iwona Kuczer
22 12 40 min
Kompot wigilijny

Kompot wigilijny

Dorota Duszak
23 15 20 min
Amur bio z patelni

Amur bio z patelni

Barbara Strużyna
17 13 25 min
 Barszczyk

Barszczyk

Barbara Strużyna
21 13 30 min
Mięsne pierożki z mąki orkiszowej

Mięsne pierożki z mąki orkiszowej

Barbara Strużyna
32 22 60 min
Świąteczne ciasteczka gwiazdeczki

Świąteczne ciasteczka gwiazdeczki

gotujwstylueko.pl
26 19 60 min
Zapiekany budyń amarantusowy z jabłkami

Zapiekany budyń amarantusowy z jabłkami

Kinga Bajcar
25 14 45 min
Makaroniki makowo-serowe

Makaroniki makowo-serowe

Kinga Bajcar
30 16 45 min
Ryba w cieście amarantusowym

Ryba w cieście amarantusowym

Kinga Bajcar
26 12 30 min
Spaghetti mocno pomidorowe

Spaghetti mocno pomidorowe

Barbara Strużyna
24 18 70 min
Uszka z grzybami

Uszka z grzybami

Barbara Mulik
26 14 120 min
Naleśniki z syropem klonowym

Naleśniki z syropem klonowym

Barbara Mulik
21 11 45 min
Sałatka śledziowa z buraczkami

Sałatka śledziowa z buraczkami

Barbara Mulik
22 12 30 min
Kluski leniwe bez jajka

Kluski leniwe bez jajka

Mariola
22 17 20 min
Karp po rybacku

Karp po rybacku

Mariola
24 19 45 min
Świąteczne pierniczki

Świąteczne pierniczki

Kinga Bajcar
24 12 90 min
Zupa buraczkowa

Zupa buraczkowa

Barbara Strużyna
23 16 100 min
Drobiowe sakiewki z niespodzianką

Drobiowe sakiewki z niespodzianką

Kinga Bajcar
30 12 40 min
Risotto z orzechami nerkowca Bio

Risotto z orzechami nerkowca Bio

Kinga Bajcar
22 12 60 min
Biszkopt z mieszanką wigilijną Bio i kremem migdałowym

Biszkopt z mieszanką wigilijną Bio i kremem migdałowym

Kinga Bajcar
22 13 120 min
Zapiekanka ziemniaczana z kiełbaską wiejską

Zapiekanka ziemniaczana z kiełbaską wiejską

Tylko z Natury
28 15 40 min
Barszcz biały

Barszcz biały

Tylko z Natury
24 13 30 min
Naleśniki z dżemem truskawkowym

Naleśniki z dżemem truskawkowym

Tylko z Natury
23 12 0 min
Gryczane placki z grzybami

Gryczane placki z grzybami

Iwona Kuczer
21 16 30 min
Sałatka z orzechami nerkowca

Sałatka z orzechami nerkowca

Iwona Kuczer
25 14 20 min
Strogonow

Strogonow

Barbara Mulik
20 13 55 min
Spaghetti z sosem warzywno - mięsnym

Spaghetti z sosem warzywno - mięsnym

Mariola
22 16 70 min
Paszteciki makowe z ciasta drożdżowego

Paszteciki makowe z ciasta drożdżowego

Kinga Bajcar
26 12 180 min
Pierogi razowe z ryżem jaśminowym Bio i grzybami Shiitake Bio

Pierogi razowe z ryżem jaśminowym Bio i grzybami Shiitake Bio

Kinga Bajcar
28 17 60 min
Kruche ciasto kajmakowo - bakaliowe

Kruche ciasto kajmakowo - bakaliowe

Mariola
20 16 60 min
Sałatka wiosenna

Sałatka wiosenna

Tylko z Natury
20 12 10 min
Zupa pomidorowa

Zupa pomidorowa

Tylko z Natury
24 16 40 min
Zupa kalafiorowa

Zupa kalafiorowa

Tylko z Natury
23 13 45 min
Pomidory z mozzarellą

Pomidory z mozzarellą

Tylko z Natury
22 11 10 min
Pieczony filet z Łososia

Pieczony filet z Łososia

Aneta Sobieraj
19 10 60 min
Masło czekoladowe z omega 3

Masło czekoladowe z omega 3

Dorota Duszak
24 16 10 min
Żurek cytrynowy

Żurek cytrynowy

Barbara Mulik
19 12 45 min
Kurczak po chińsku z suszonymi grzybami shiitake

Kurczak po chińsku z suszonymi grzybami shiitake

Aneta Sobieraj
23 11 30 min
Kolorowa sałatka z mozzarellą

Kolorowa sałatka z mozzarellą

Aneta Sobieraj
27 17 15 min
Sałatka z kurczakiem i  Makaronem ASIA WOK NOODLES

Sałatka z kurczakiem i Makaronem ASIA WOK NOODLES

Aneta Sobieraj
20 10 75 min
Mozzarella z pomidorem

Mozzarella z pomidorem

Aneta Sobieraj
22 18 15 min
Schab pieczony ze śliwką

Schab pieczony ze śliwką

Iwona Kuczer
24 18 90 min
Risotto warzywne z shiitake

Risotto warzywne z shiitake

Iwona Kuczer
29 14 40 min
Placki z cukinii

Placki z cukinii

Iwona Kuczer
25 13 20 min
Azjatycka sałatka z ogórkiem

Azjatycka sałatka z ogórkiem

Iwona Kuczer
21 13 15 min
Włoska sałatka z szynką i mozzarellą

Włoska sałatka z szynką i mozzarellą

Iwona Kuczer
17 9 15 min
Zupa szpargowo-soczewicowa

Zupa szpargowo-soczewicowa

gotujwstylueko.pl
16 8 50 min
Rosół z kury zielononóżki

Rosół z kury zielononóżki

Tylko z Natury
26 16 180 min
Gołąbki

Gołąbki

Mariola
24 19 90 min
Chińska sałatka curry

Chińska sałatka curry

Iwona Kuczer
51 30 30 min
Ciasto dyniowe z nutą pomarańczy

Ciasto dyniowe z nutą pomarańczy

Iwona Kuczer
18 11 90 min
Wytrawny barszczyk czerwony

Wytrawny barszczyk czerwony

Dorota Duszak
19 12 120 min
Barszcz czerwony

Barszcz czerwony

Barbara Mulik
17 9 20 min
Sernik z mlekiem na ciemnym biszkopcie

Sernik z mlekiem na ciemnym biszkopcie

Aneta Sobieraj
52 33 90 min
Ciasteczka dyniowe ze śliwką

Ciasteczka dyniowe ze śliwką

Kinga Bajcar
29 9 40 min
Bakaliowe kasztanki

Bakaliowe kasztanki

gotujwstylueko.pl
16 14 15 min
Frittata z mozzarellą

Frittata z mozzarellą

Barbara Strużyna
22 16 30 min
Frittata z parmezanem

Frittata z parmezanem

Barbara Strużyna
19 16 30 min
Roladki z glonami Wakame Bio

Roladki z glonami Wakame Bio

Kinga Bajcar
23 8 70 min
Sałatka Wakame

Sałatka Wakame

Kinga Bajcar
25 9 30 min
Zupa miso

Zupa miso

Kinga Bajcar
37 25 30 min
Chleb wytrawny

Chleb wytrawny

Kinga Bajcar
30 11 60 min
Sos cebulowy

Sos cebulowy

gotujwstylueko.pl
13 8 60 min
Fasolka po bretońsku

Fasolka po bretońsku

gotujwstylueko.pl
13 6 90 min
Pasta z orzechów laskowych

Pasta z orzechów laskowych

gotujwstylueko.pl
25 20 10 min
Granola z gorącymi malinami

Granola z gorącymi malinami

gotujwstylueko.pl
16 9 40 min
Norymberskie pierniczki

Norymberskie pierniczki

gotujwstylueko.pl
18 11 15 min
Kasza gryczana palona

Kasza gryczana palona

gotujwstylueko.pl
13 7 25 min
Placek kukurydziany z warzywami

Placek kukurydziany z warzywami

gotujwstylueko.pl
14 9 45 min
Bób ze słonecznikiem

Bób ze słonecznikiem

gotujwstylueko.pl
15 9 30 min
Czerwona soczewica po indyjsku (Masoor dal)

Czerwona soczewica po indyjsku (Masoor dal)

gotujwstylueko.pl
55 20 20 min
Dżem dyniowo-pomarańczowy

Dżem dyniowo-pomarańczowy

Iwona Kuczer
20 14 60 min
Sernik migdałowo-borówkowy

Sernik migdałowo-borówkowy

Iwona Kuczer
20 12 80 min
Granola z ryżem preparowanym i chia

Granola z ryżem preparowanym i chia

Iwona Kuczer
20 12 45 min
Bezy z agawa

Bezy z agawa

Dorota Duszak
21 12 20 min
Musli z ryżu preparowanego z orzechami

Musli z ryżu preparowanego z orzechami

Dorota Duszak
17 12 20 min
Ciasto bezowe z zieloną kawą

Ciasto bezowe z zieloną kawą

Dorota Duszak
16 9 180 min
Kurczak z avocado na rukoli

Kurczak z avocado na rukoli

Barbara Strużyna
26 14 35 min
Babeczki z kremem miodowym

Babeczki z kremem miodowym

Barbara Strużyna
22 17 90 min
Kurczak słodko-kwaśny w miodzie pomarańczowym

Kurczak słodko-kwaśny w miodzie pomarańczowym

Barbara Strużyna
19 18 60 min
Sos z maślaków

Sos z maślaków

Barbara Strużyna
19 13 65 min
Pizza na miękkim cieście z sosem z pomidorami suszonymi na słońcu

Pizza na miękkim cieście z sosem z pomidorami suszonymi na słońcu

Barbara Strużyna
18 18 120 min
Koktajl z kaszą jaglaną

Koktajl z kaszą jaglaną

Barbara Strużyna
50 30 30 min
Ciasto ze śliwkami i glazurą miodową

Ciasto ze śliwkami i glazurą miodową

Kinga Bajcar
29 16 75 min
Szyszki z ryżu preparowanego BIO

Szyszki z ryżu preparowanego BIO

Kinga Bajcar
68 46 15 min
Paszteciki z suszonymi grzybami shiitake Bio

Paszteciki z suszonymi grzybami shiitake Bio

Kinga Bajcar
41 27 75 min
Babeczki z plastrami kokosowymi Bio

Babeczki z plastrami kokosowymi Bio

Kinga Bajcar
36 19 30 min
Pudding z chia - nasion szałwii hiszpańskiej Bio

Pudding z chia - nasion szałwii hiszpańskiej Bio

Kinga Bajcar
59 39 15 min
Krokiety z grzybami shiitake Bio

Krokiety z grzybami shiitake Bio

Kinga Bajcar
26 12 75 min
Mięsne kulki nadziewane grzybami shitake Bio

Mięsne kulki nadziewane grzybami shitake Bio

Kinga Bajcar
26 8 30 min
Łódki drożdżowe z owocami

Łódki drożdżowe z owocami

Kinga Bajcar
32 13 60 min
Dietetyczna galaretka z zielonej kawy Bio

Dietetyczna galaretka z zielonej kawy Bio

Kinga Bajcar
36 32 180 min
Śliwkowe kokosanki

Śliwkowe kokosanki

Kinga Bajcar
27 12 40 min

Nie znaleziono aktualności
które zostały polubione
przez użytkownika.

Dodaj przepis i zdobądź
punkty

dodaj przepis

Ranking:
TOP 10

  • 371290 Renixx Renixx
  • 207218 gosia56 gosia56
  • 204683 Stokrotka Stokrotka
  • 167278 paulina2157 paulina2157
  • 127267 H A B I B I  ☺ H A B I B I ☺
  • 118915 Zielone Koktajle Zielone Koktajle
  • 114804 Zdrowie na języku Zdrowie na języku
  • 99927 Bożena1960 Bożena1960
  • 88321 annaeko annaeko
  • 72853 dorotaR dorotaR
zobacz cały ranking
wróć na górę strony
Patronem serwisu jest Bioplanet
  • Jak zacząć
    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy
    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły
    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni
    • Nikita
    • Dorota Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności
    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
    • Kontakt
    • FAQ / pomoc
    • Regulamin i polityka prywatności
    • Polityka plików cookie
Created by emabe.pl
Serwis internetowy gotujwstylueko.pl wykorzystuje pliki cookies, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów.
Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookies. Szczegółowe informacje znajdziesz w zakładce Polityka Prywatności. rozumiem

Czy rejestracja jest konieczna do korzystania z zasobów serwisu?

Nie, nie jest konieczna. Użytkownicy niezarejstrowani w serwisie mają swobodny dostęp do przepisów, artykułów, komentarzy i innych treści zamieszczonych w serwisie - nie mogą ich jednak dodawać. Tylko zarejestrowany Użytkownik serwisu może dodać własny przepis, napisać komentarz lub artykuł (w tym wypadku konieczny będzie kontakt z Administratorem). Ponadto zarejestrowani Użytkownicy mają możliwość grupowania ulubionych przepisów i tekstów, biorą udział w Rankingu punktowym i wreszcie - mają możliwość wymiany zdobytych punktów na nagrody.

Gdzie mogę znaleźć Regulamin serwisu?

Regulamin serwisu www.gotujwstylueko.pl.

Dlaczego nie mogę się zalogować?

Najczęstsze przyczyny problemów z logowaniem:

1. Czy konto w serwisie zostało aktywowane? W mailu potwierdzającym rejestrację w serwisie znajduje się link aktywacyjny - logowanie do serwisu będzie możliwe dopiero po kliknięciu tego linku i aktywowaniu konta.

2. Czy podczas wpisywania hasła był wciśnięty Caps Lock? System rozróżnia małe i duże litery w haśle, dlatego klawisz Caps Lock musi być wyłączony w trakcie wpisywania hasła.

3. Czy wpisane hasło było prawidłowe? Jeżeli nie pamiętasz hasła użytego przy rejestracji w serwisie, można użyć przycisku "Reset hasła", który znajduje się poniżej okna logowania.

W jaki sposób mogę się wylogować z serwisu?

Wystarczy kliknąć na symbol otwartych drzwi znajdujący się w prawym górnym rogu ekranu (na belce z danymi zalogowanego Użytkownika).

Jak mogę szybko dotrzeć do interesujących mnie treści w serwisie?

Serwis wyposażony został w dwie wyszukiwarki:

- wyszukiwarka ogólna na belce menu głównego - przeszukuje wszystkie treści w serwisie (przepisy, artykuły, newsy, porady), szuka zadanej frazy zarówno w tytule, jak i w treści,

- wyszukiwarka przepisów na stronie Przepisy - szuka zadanej frazy w nazwie i w składnikach, dodatkowo wyposażona została w filtry.

Jak mogę usunąć przepis z ulubionych?

Wystarczy otworzyć zakładkę Polubione i znaleźć przepis (lub inny wpis), który ma być usunięty z ulubionych. Następnie klikamy na ikonkę serca (tę samą, która służy do polubienia) i gotowe - przepis powinien zniknąć z zakładki Polubione.

Jak mogę skomentować przepis?

Przepisy mogą komentować wyłącznie zalogowani Użytkownicy. Wystarczy kliknąć na ikonkę dymku dialogowego, która znajduje się zawsze poniżej przepisu (obok ikonki serca).

Gdzie mogę zobaczyć ile mam punktów na koncie?

Użytkownik ma do dyspozycji 2 sposoby prezentacji zgromadzonych na swoim Koncie punktów:

- Całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika (wraz z punktami wymienionymi już na Nagrody) dostępna jest w Profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie) oraz w Rankingu.

- Aktualna liczba punktów dostępnych do wymiany na nagrody (całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika pomniejszona o punkty już wymienione na Nagrody) dostępna jest w profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie).

W jaki sposób mogę wymienić punkty na nagrody?

Wystarczy odwiedzić zakładkę Nagrody i wybrać jedną z nagród (jeżeli pozwala na to stan punktów można wybrać wiele nagród). Następnie należy wybrać sposób dostarczenia przesyłki (możliwy jest odbiór osobisty w najbliższym sklepie ekologicznym lub usługa Poczty Polskiej).

czytaj więcej na bioplanet