Ciastka owsiane z bananami suszonymi Bio
Kinga BajcarRodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, jajka, owies
Składniki:
Płatki owsiane Bio - 1/2 szklanki
Białka - 3 szt.
Margaryna roślinna w temperaturze pokojowej - 1/2 kostki
Cukier waniliowy Bio - 2 łyżeczki
Banany suszone Bio - 100 g
Dodatkowe informacje:
Z podanych składników wychodzi około 20 dużych ciastek.Sposób przygotowania:
Wszystkie suche składniki wsypujemy do miski.
Ubijamy białka na sztywno i dodajemy do wyrobionego ciasta.
Ponownie wyrabiamy.
Po godzinie wyjmujemy ciasto i ręcznie formujemy kulki . Każdą kulkę spłaszczamy drugą ręką, aby powstał placek o średnicy około 4 centymetrów.
Pieczemy w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 15 - 25 minut - do momentu aż ciastka z wierzchu się zarumienią.
Ja piekłam ciastka na papierze do pieczenia:)
Smacznego;)
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.