Żółta soczewica na gęsto
Barbara StrużynaRodzaj posiłku: danie główne, zupa
Kuchnia (region): indyjska - hinduska
Specjalne: gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: strączkowe, cytrusy
Składniki:
passata pomidorowa - 200 g
Kombu glony - 1 garść
morele suszone bio - 10 szt.
cebula - 1 szt.
czosnek - 2 ząbki
imbir plaster - 1/2 cm
cytryna - 1/2 szt.
papryczka chili - 1 szt.
sól himalajska różowa szczypta
kmin rzymski - 1 łyżeczka
kurkuma - 1 łyżeczka
olej lub oliwa trochę
bulion warzywny bio - 1 i 1/4 litra
Sposób przygotowania:
Smacznego!!
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.