Ślimaczki drożdżowe z jagodami Goji
Kinga BajcarRodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): chińska, międzynarodowa
Specjalne: dla dzieci, Wielkanoc
Użyte składniki:
Zawiera: drożdże
Składniki:
letnia woda - 1/2 szklanki
cukier z Agawy Bio - 3/4 szklanki
masło roślinne - 125 ml
sól szczypta
Jagody Goji Bio - 1 szklanka
cynamon Bio - 4 łyżeczki
goździki mielone - 1/2 łyżeczki
Dodatkowe informacje:
Ciasto drożdżowe najlepiej jest robić wieczorem i odstawić na całą noc do lodówki.Podany czas wykonania ślimaczków drożdżowych jest już po wyjęciu ciasta drożdżowego z lodówki.
Sposób przygotowania:
Do miski wsypać mąkę jaglaną Bio, dodać ubite żółtka, wodę z drożdżami i szczyptę soli. Ręcznie wyrobić, a na końcu dodać roztopione masło. Dalej wyrabiać prze kilka minut. Odstawić na godzinę aż podwoi swoją objętość, po czym po odczekanej godzinie wyjąc z miski, ponownie wyrobić, a następnie przełożyć do czystej miski i schować do lodówki na około 12 godzin. Po upływie 12 godzin wyjąć z lodówki.
Jedną połowę miksujemy na gładką masę, dodajemy pozostały cukier z Agawy Bio, cynamon Bio i goździki mielone. Mieszamy aż wszystko się połączy po czym dodajemy pozostałe całe jagody i ponownie mieszamy masę jagodową.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.