![Domowe lody daktylowe](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2014-05/1917-photo-main.jpg)
Domowe lody daktylowe
![](/cache/a32x32/files/users/33-avatar-735992636.jpg)
Rodzaj posiłku: desery
Kuchnia (region): polska
Specjalne: dla dzieci
Użyte składniki:
Zawiera: nabiał, nabiał krowi
Składniki:
Śmietanka 30 % - 1/2 litra
Dodatkowe informacje:
Do lodów nie dodajemy w ogóle cukru, gdyż daktyle są bardzo słodkie. Słodycz daktyli równoważy smak śmietany, sprawiając, że deser jest idealnie słodki.Sposób przygotowania:
Masę wstawiamy do lodówki na około 3 godziny. Międzyczasie co godzinę wyciągamy jeszcze nie do końca zamarznięte lody i ponownie miksujemy je. Takie miksowanie na wpół zamarzniętych lodów powoduje, że stają się one bardziej puszyste.
Smacznego ;)
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.