Krem kasztanowo czekoladowy
Kinga BajcarRodzaj posiłku: desery
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: dla dzieci
Użyte składniki:
Zawiera: nabiał, kakao, nabiał krowi
Składniki:
Kuwertura mleczna do gotowania Bio - 200 g
Cukier z Agawy Bio - 4 łyżeczki
Cukier waniliowy Bio - 2 łyżeczki
świeże maliny (mogą być inne owoce sezonowe) - 1 szklanka
Sposób przygotowania:
Kasztany jadalne Bio obieramy w łupin i siekam nożem. Dodajemy do gotującego się mleka. Dosypujemy cukier z Agawy Bio i cukier waniliowy Bio.
Mieszanka powinna się gotować około 15 minut na małym ogniu. Od czasu do czasu mieszamy aby nic się nie przypaliło.
Gdy masa kasztanowa już będzie bardzo gęsta - ściągamy ją z ognia, miksujemy na gładką masę i dodajemy do niej płynną kuwerturę mleczną. Całość dokładnie mieszamy.
Deser przelewamy do pucharków, dekorujemy świeżymi owocami -u mnie maliny i wkładamy do lodówki na minimum godzinkę.
Pod wpływem zimna krem tężeje.
Smacznego :)
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.