Kotlety mielone z kaszą Bulgur Bio
Kinga BajcarRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): międzynarodowa, niemiecka, polska
Zawiera: gluten, jajka, mięso, pszenica, wieprzowina
Składniki:
Kasza Bulgur Bio - 1/2 szklanki
Bułka czerstwa - 1 szt.
Jajko - 1 szt.
Natka pietrzuszki trochę
Oregano suszone Bio trochę
Sól trochę
Pieprz trochę
cebula - 1/2
Mąka jaglana - 1/2 szklanki
Oliwa z oliwek extra Virgin Bio trochę
Rukola - 100 g
Kapusta lodowa - 100 g
Cykoria - 100 g
Marchew - 1 szt.
Dodatkowe informacje:
Kotlety poza podaniem na sałatce można podawać z ziemniaczkami lub np z kaszą gryczaną nieprażoną Bio.Smakują zarówno na ciepło jak i na zimno.
Sposób przygotowania:
Wody w garnku powinno być 1 centymetr powyżej poziomu kaszy.
Kapustę lodową, cykorię i rukolę myjemy i szatkujemy. Marchew kroimy w cienkie paseczki i dodajemy do sałat.
Skrapiamy odrobiną oliwy z oliwek extra Virgin Bio, solimy i pieprzymy odrobinę do smaku.
Kotlety podajemy na sałatce z warzyw, która oczywiście można zjeść.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.