Piersi z kurczaka w mleku migdałowym z makaronem Tagliatelle z Wakame
Kinga BajcarRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, nabiał, mięso, orzechy wszystkie, drożdże, pszenica, drób, nabiał krowi
Składniki:
Piersi z kurczaka - 1 kg
Mleko migdałowe Bio - 2 1/2 szklanki
Mąka ziemniacza na Bio - 2 łyżki
Sól trochę
Oregano suszone Bio trochę
Kostki warzywne Alce Nero Bio - 2 szt.
Masło klarowane Ghee Bio trochę
Sposób przygotowania:
Podsmażamy z obywóch stron na maśle klarownym aby odrobinę się zarumieniły.
Do pozostałej 1/2 szklanki mleka wsypujemy mąke ziemniaczaną Bio. Gdy mąka się rozpuści - wlewamy do gotującego sie mleka.
Mieszamy. Dodajemy kostki warzywne Bio, szczyptę soli, pieprzu i oregano. Gotujemy na małym ogniu przez 5 minut.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.