![Majowe ciasto](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2014-05/1891-photo-main.jpg)
Majowe ciasto
![](/cache/a32x32/files/users/33-avatar-735992636.jpg)
Rodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): polska
Specjalne: dla dzieci
Użyte składniki:
Zawiera: jajka
Składniki:
Cukier z Agawy Bio - 1/2 szklanki
Mąka amarantusowa Bio - 6 łyżek
truskawki - 300 g
rabarbar - 6 szt.
Sposób przygotowania:
Truskawki myjemy i pozbywamy się szypułek. Również kroimy np w dużą kostkę lub ćwiartki.
Pokrojone owoce przekładamy do miski i zalewamy syropem z Agawy Bio. odstawiamy aby owoce wchłonęły syrop.
Kolejnym krokiem jest dolewanie tej masy cienkim strumieniem do ubitych białek ale tak, aby piana z białek nie opadła. Gotową masę na ciasto przelewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Odcedzone układamy nie regularnie na nieupieczonym cieście.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.