Drobiowe sakiewki z niespodzianką
Kinga BajcarRodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: dla dzieci, Sylwester
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, mięso, pszenica, drób
Składniki:
Oliwa z oliwek extra Virgin Bio kilka kropel
Razowy kuskus Bio - 1/2 szklanki
czerwona papryka - 1 szt.
pomidor - 1 szt.
natka pietruszki pęk
czosnek - 2 ząbki
sól szczypta
pieprz szczypta
wykałaczki albo patyczki do szaszłyków kilka
Dodatkowe informacje:
Sakiewki nadają się na różne okazje np. na Sylwestra, gdyż można podawać je i na ciepło i na zimno.Idealnie pasują również do różnego rodzaju dipów.
Sposób przygotowania:
Na patelnię nalewamy kilka kropel oliwy z oliwę extra Virgin Bio. Podsmażamy poszatkowane warzywa do momentu aż pomidory się rozpadną na papkę.
Gdy patyczki będą za długie - nadmiar obcinamy.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.