Sernik z mlekiem kokosowym Bio
Kinga BajcarRodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: dla dzieci, Wielkanoc
Użyte składniki:
Zawiera: nabiał, jajka, orzechy wszystkie, nabiał krowi
Składniki:
Migdały Bio - 150 g
Oliwa z oliwek ekstra Virgin Bio - 1/4 szklanki
Ser biały twarogowy półtłusty - 1 kg
Mleko kokosowe w puszce Bio - 200 g
Cukier z Agawy Bio - 1 szklanka
Białka - 4 szt.
Mąka ziemniaczana - 3 łyżki
Sól szczypta
śmietana 18% - 5 łyżek
* opcjonalnie dżem truskowkowy Bio
Sposób przygotowania:
W osobnym naczyniu ubijamy białka z solą na sztywną pianę, taką pianę dodajemy do masy serowej i ręcznie - najlepiej silikonową łopatką delikatnie mieszamy, tak aby pęcherzyki powietrza nie uciekły z białek.
Po upieczeniu należy ciasto pozostawić w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach do momentu całkowitego wystygnięcia.
Sernik po upieczeniu jest dosyć płynny, potrzebuje około 2-3 godzin aż całkowicie się zetnie.
Sernik jest jeszcze lepszy gdy już na zimny sernik wyłożymy grubą warstwę np dżemu truskawkowego.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.