Sola w Gomasio Bio z surówką
Kinga BajcarRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: ryby i owoce morza
Zawiera: nabiał, jajka, sezam, nabiał krowi, ryba i owoce morza
Składniki:
Jajko - 1 szt.
Kapusta kiszona - 30 dag
Cebula - 1 szt.
Oliwa z Oliwek extra Virgin Bio kilka kropel
Sól szczypta
* opcjonalnie ziemniaki - 1 kg
Ryba Sola (filety) - 4 szt.
Masło klarowane Ghee Bio trochę
Sposób przygotowania:
Na osobny płaski talerz nasypujemy Gomasio Bio.
Filety Soli moczymy w jajku a następnie dokładnie obtaczamy w Gomasio Bio.
Na patelnię dajemy trochę masła klarownego, po czym układamy Solę i na niewielkim ogniu podpiekamy ją z oby dwóch stron.
Marchew obieramy i ścieramy na tarce na grubych oczkach.
Cebulę kroimy w niewielką kostkę.
Wszystkie składniki przekładamy do jednej miski, odrobinę solimy i pieprzymy. Zalewamy kilkoma kroplami oliwy z oliwek extra Virgin Bio. Mieszamy.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.