Biszkopt z mieszanką wigilijną Bio i kremem migdałowym
Kinga BajcarRodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: dla dzieci, Sylwester, Wigilia
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, jajka, orzechy wszystkie, pszenica
Składniki:
Mąka tortowa - 1/2 szklanki
jajka - 6 szt.
żółtka - 2 szt.
cukier z Agawy Bio - 120 szklanek
migdały całe bądź już zmielone - 200 g
migdały płatki trochę
mąka ziemniaczana Bio - 3 łyżki
masło roslinne - 1/2 kostki
Sposób przygotowania:
Białka ubijamy na sztywną i gęstą masę.
Cukier z Agawy Bio dzielimy na pół. Jedną połowę dodaje y do żółtek i ubijamy na puszystą masę.
Pieczemy w 180 stopniach przez około 30 minut do suchego patyczka.
Resztę mleka nastawiamy do zagotowania, a gdy zacznie się gotować dolewamy rozpuszczoną mąkę z żółtkami i cukrem z Agawy Bio.
Gotujemy na małym ogniu aż masa będzie gęsta.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.