Sernik kokosowy z kakaową posypką
Kinga BajcarRodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): polska
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, kakao, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
Ser biały twarogowy półtłusty Bio - 1 kg
Jajka - 6 szt.
Mąka ziemniaczana Bio - 1/4 szklanki
Mąka kokosowa Bio - 1/4 szklanki
Mleko roślinne Bio - 1/2 szklanki
Cukier z Agawy Bio - 1/2 szklanki
Kakao naturalne Bio - 4 szklanki
Mąka kokosowa - 1 szklanka
Maka pszenna typ 550 Bio - 2 szklanki
Żółtka - 3 szt.
Cukier z Agawy - 1/2 szklanki
Margaryna roślinna - 250 dag
Sposób przygotowania:
Wyrabiamy na miękkie ciasto, po czym dzielimy na 2 równe części , zawijamy w folię spożywcza i wkładamy do zamrażalnika na godzinę.
Mleko roślinne łączymy z obiema mąkami i dokładnie mieszamy.
Dodajemy cukier z Agawy Bio i mieszamy.
Ser biały twarogowy przekładamy do miski i ugniatamy widelcem.
Przelewamy do sera mleko z obiema mąkami.
Białka oddzielamy od żółtek.
Osobno ubijamy żółtka i osobno białka na sztywną masę.
Ubite żółtka przelewamy do masy serowej.
Dokładnie mieszamy.
Na dno formy, w której będziemy piekli ciasto wykładamy papier do pieczenia.
Następnie pierwszą część ciasta ścieramy na tarce na grubych oczkach.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.