Wegetariański placek po węgiersku
Kinga BajcarRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: gluten, jajka, soja, grzyby, jęczmień
Składniki:
cebula - 3 szt.
czosnek - 4 ząbki
mąka jaglana Bio - 6 łyżek
jajka - 2 szt.
Oliwa z oliwek extra Virgin Bio kilka kropel
sól szczypta
pieprz szczypta
papryka zielona i czerwona - 4 szt.
seler kawałek
grzyby shiitake Bio - 8 szt.
oregano suszone Bio szczypta
kostki miso Bio - 2 szt.
marchew - 3 szt.
kapusta włoska - 200 g
pomidor ze skórką - 1 szt.
przecier pomidorowy Bio - 250 g
Sposób przygotowania:
Doprawiamy do smaku dwiema kostkami Miso Bio, ogrobiną suszonego oregano Bio, szczypta soli i pieprzu.
Gdy oliwa już będzie gorąca, łyżką nakładamy masę ziemniaczaną - smażymy duże placki z obydwóch stron.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.