Pierogi razowe z ryżem jaśminowym Bio i grzybami Shiitake Bio
Kinga BajcarRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: Sylwester, Wigilia
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: gluten, jajka, grzyby, pszenica
Składniki:
woda trochę
oliwa z oliwek extra Virgin Bio trochę
ryż jaśminowy pełnoziarnisty Bio - 2 szklanki
grzyby shiitake Bio kilka
cebula - 1 szt.
jajko - 1 szt.
szczypiorek pęk
sól szczypta
pieprz szczypta
natka pietruszki pęk
Sposób przygotowania:
Ciasto ma być miękkie i z łatwością powinno odchodzić od dłoni.
Ryż z grzybami gotujemy na pół miękko, a wodę odrobinę solimy.
Następnie przekładamy do miski razem z ryżem, dodajemy podsmażoną cebulkę z czosnkiem, posiekaną natką pietruszki i jajkiem.
Wszystko razem dokładnie mieszamy.
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.