Devolaje z czerwonej fasoli kidney Bio
Kinga BajcarRodzaj posiłku: danie główne, przystawki i przekąski
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: gluten, jajka, strączkowe, pszenica
Składniki:
jajko - 1 szt.
cebula - 1 szt.
czosnek - 4 ząbki
świeża natka pietruszki - 1 pęk
oregano suszone Bio trochę
pieprz trochę
świeże liście lubczyku trochę
masło roślinne - 150 g
bułka tarta Bio - 200 g
oliwa z oliwek extra Virgin Bio trochę
Sposób przygotowania:
Odkładamy na kilka godzin, a najlepiej na całą noc.
Gdy już fasola namoknie - gotujemy ją przez około 30 minut aż się ugotuje i będzie zupełnie miękka.
Następnie blenderem miksujemy, jeżeli nie posiadamy blendera to ubijamy fasolę tłuczkiem na prawie gładką masę.
Na koniec dodajemy jedno jajko oraz około 100 bułki tartej Bio.
Wszystko razem dokładnie mieszamy.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.