Barszczyk
Barbara StrużynaRodzaj posiłku: zupa
Kuchnia (region): polska
Specjalne: dla dzieci, Sylwester
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, nabiał, cytrusy, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
jabłko - 1/2 szt.
seler część zielona (łodygi z liśćmi) kilka
cytryna - 1/2 szt.
śmietana kwaśna - 1 łyżeczka
majeranek trochę
czosnek - 2 ząbki
liść laurowy - 1 szt.
ziele angielskie - 1 szt.
Dodatkowe informacje:
Zupę gotuje się szybko jeśli dysponujemy wywarem mięsno-warzywnym, warzywnym (na Wigilię) lub do wrzątku dodajemy kostki warzywne bio lub warzywno-mięsne bio przygotowane zgodnie z przepisem na opakowaniu. Zupę (buraczany wywar)podajemy z uszkami z wołowiną lub grzybowo-kapuścianym nadzieniem. W prostszej wersji z makaronem lub pijemy samodzielnie.Sposób przygotowania:
Smacznego!
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.