Kaczka faszerowana z ziemniaczkami
Kinga BajcarRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): czeska, międzynarodowa, polska
Specjalne: Sylwester
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: jajka, mięso, grzyby, drób
Składniki:
ryż jaśminowy - 2 szklanki
rodzynki sułtańskie Bio - 1/2 szklanki
jabłka - 2 szt.
jajko - 1 szt.
grzyby shiitake Bio - 10 szt.
natka pietruszki suszona Bio - 5 łyżek
oregano suszone Bio - 3 łyżki
pieprz trochę
kostki warzywne z ziołami Bio - 4 szt.
ziemniaki - 2 kg
masło roślinne - 100 g
nitka i igła
surowe piersi z kurczaka - 2 szt.
Sposób przygotowania:
Kaczkę pieczemy w 180 stopniach na maśle roślinnym przez 2,5 godziny.
Gdy kaczka będzie się już piekła około godziny - obieramy ziemniaki, które kroimy w ćwiartki i układamy w około piekącej się kaczki.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.