Babka jogurtowa
Kinga BajcarRodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: Wielkanoc
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, kakao, cytrusy, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
Cukier z Agawy Bio - 1 szklanka
Margaryna Bio - 125 g
Jajka Bio - 3 szt.
Proszek do pieczenia Bio (można pominąć) - 1 łyżeczka
Jogurt naturalny Bio - 200 ml
Kuwertura mleczna do gotowania Bio - 100 ml
Jagody lub borówki (mogą być mrożone) - 150 g
bułka tarta trochę
margaryna Bio do posmarowania foremki trochę
Sposób przygotowania:
Na samym końcu ubijania dolewamy jogurt naturalny Bio. Ubijamy aż masa będzie jednolicie gładka.
Formę na babkę smarujemy margaryną oraz posypujemy bułką tartą. Przelewamy masę do formy.
Do małego rondla wyciskamy sok z połowy cytryny i doprowadzamy do wrzenia.
Dodajemy do soku kuwerturę mleczną Bio i całość razem mieszamy aż kuwertura się rozpuści.
Gdy babka będzie upieczona, wyjmujemy ją z formy i od góry polewamy obficie kuwerturą wymieszaną z cytryną.
Smacznego ;)
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.