Menu
  • Jak zacząć
  • Przepisy
  • Artykuły
  • Szefowie kuchni
  • Aktualności
Jak zacząć

Czytaj:

  • FAQ
  • Wprowadzenie
  • Nagrody
  • Użytkownicy
  • Ranking
Przepisy

Czytaj:

  • Najnowsze
  • Najwyżej oceniane
  • Na szybko
  • Wyróżnione
  • Zaawansowane wyszukiwanie
Artykuły

Czytaj:

  • Eko produkty
  • Kulinarne ABC
  • Podróże
  • Eko Styl
  • Eko Producenci
  • Miary i wagi
Szefowie kuchni

Czytaj:

  • Nikita
  • Dorota Rozbicka
  • wegeweda
  • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Iwona Kuczer
  • Barbara Strużyna
  • Magdalena Nagler - foodmania
Aktualności

Czytaj:

  • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
  • Prenumerata
  • Gdzie dostać magazyn?
  • Konkursy!
Logowanie Rejestracja
  • Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Nikita
    • Dorota Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
  • Otwórz wyszukiwarkę artykułów i przepisów
    Zamknij wyszukiwarkę artykułów i przepisów
Następny
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki jest moczopędna – pomaga w walce z obrzękami
  • Czy wiesz, że... miłorząb japoński podobnie jak sosna czy świerk jest przedstawicielem roślin nagonasiennych, jednak wyjątkowo nie wykształcił on szpilek, a duże spłaszczone liście, które żółkną i opadają na zimę
  • Czy wiesz, że... wszystkie jabłka ciemnieją po przekrojeniu, ale tempo tego procesu różni się w zależności od odmiany. Aby zapobiec reakcjom enzymatycznego brązowienia, skrop owoc sokiem z cytryny albo posyp cukrem.
  • Czy wiesz, że... oprócz wszystkim nam znanej kukurydzy o ziarnach żółtych w sprzedaży znaleźć możemy również kukurydzę niebieską! Swój intensywny kolor zawdzięcza wysokiemu stężeniu antocyjanów. Ma słodki, orzechowy smak i doskonale sprawdza się jako zdrowa przekąska, np. w postaci popcornu czy chrupek.
  • Czy wiesz, że... w Polsce przeciętne roczne spożycie kawy kształtuje się na poziomie ok. 3 kg na osobę
  • Czy wiesz, że... ze względu na możliwe skażenie azotanami oraz kumulację metali ciężkich, rzodkiewkę najlepiej kupować w sklepach z żywnością ekologiczną.
  • Czy wiesz, że... pietruszka to jedno z warzyw, które niwelują znużenie i wspomagają koncentrację, wprawia w dobry nastrój i łagodzi stres, dlatego powinny o niej pamiętać osoby, które pracują na wysokich obrotach, pod presją czasu
  • Czy wiesz, że... w dobie walki z zalewającym nas plastikiem powstają wielorazowe naczynia ze skrobi kukurydzianej takie jak kubki, talerzyki, miseczki, pojemniki na lunch, a także sztućce i słomki. Mimo tego, że wyglądają jak plastikowe, rozkładają się w glebie lub kompoście od 1 roku do 3 lat! Plastik do pełnego rozłożenia potrzebuje aż 450 lat i zmienia się w drobne cząsteczki plastyku! Poza tym naczynia z kukurydzy są bezpieczne, wolne od BPA, ftalanów czy PCV.
  • Czy wiesz, że... młode liście rzodkiewki są jadalne i smaczne. Zawierają witaminę C, oczyszczają i wspomagają trawienie. Stanowią genialny dodatek do zup, koktajli, czy zapiekanek. Świetnie sprawdzą się jako farsz do wytrawnych babeczek czy baza do pesto. Mogą być też smacznym i atrakcyjnym zamiennikiem dla szpinaku czy jarmużu.
  • Czy wiesz, że... picie naparów z czystka może hamować postęp boreliozy i namnażanie się bakterii odpowiedzialnych za tę chorobę.
  • Czy wiesz, że... szparagi można jeść także na surowo, należy jedynie usunąć zdrewniałe końce ich łodyg.
  • Czy wiesz, że... po spożyciu szparagów u średnio 40-50% osób pojawia się nieprzyjemny zapach moczu. Zjawisko to spowodowane jest związkami siarki występującymi naturalnie w szparagach. Co ciekawe, jedynie 10% nadwrażliwych węchowo osób jest w stanie poczuć tą nieprzyjemną woń.
  • Czy wiesz, że... 1 pęczek natki zaspokoi dzienne zapotrzebowanie na witaminę C
  • Czy wiesz, że... o stosowaniu kakao w okresie od IX wieku p.n.e do III wieku n.e świadczą stwierdzone pozostałości, występującej w kakao teobrominy, na ściankach glinianych naczyń codziennego użytku z tamtych lat
  • Czy wiesz, że... makaron konjac (shirataki) ze względu na swój wygląd często nazywany bywa także białym wodospadem.
  • Czy wiesz, że... inne nazwy, pod którymi występuje roślina konjac to słoniowa bulwa, wężowa palma, diabli język, trupi kwiat czy lilia voodoo.
  • Czy wiesz, że... dawniej ziarno kakaowe wykorzystywano jako środek płatniczy i wskazuje się, że była to pierwsza waluta, którą podrabiano poprzez wsypywanie grudek ziemi do łuski po usunięciu jądra z zarodkiem
  • Czy wiesz, że... im większy i cięższy grejpfrut żółty, tym jest bardziej soczysty. Ponadto powinien mieć spłaszczone końce, ponieważ grejpfruty z końcami wydłużonymi mają zazwyczaj grubą skórę i mało soku. Końcówki nie powinny być miękkie ani zazielenione. Grejpfruty możesz przechowywać nawet do dwóch tygodni w temperaturze pokojowej. Gdy chcesz przechować je dłużej umieść w najcieplejszym miejscu lodówki. Jeśli przeszkadza ci gorzki smak grejpfruta spróbuj zjeść go z cynamonem.
  • Czy wiesz, że... intensywny, owocowy zapach przy ogonku mango świadczy, że owoc jest dojrzały. „Afrykańskie mango” znane jako środek na odchudzanie to nie mango! Nazwa wzięła się stąd, że roślina Irvingia gabonensis pochodzi z Afryki, a jej owoce wyglądem przypominają mango. Na świecie jest blisko 1000 odmian mango.
  • Czy wiesz, że... konjac wykorzystywany jest również w sektorze kosmetycznym i wellness do produkcji gąbek. Służą one do złuszczania skóry twarzy, poprawy mikrokrążenia i nadania skórze blasku. Świetnie sprawdzają się również do demakijażu.
  • Czy wiesz, że... według japońskich wierzeń miłorząb japoński miał chronić przed pożarami. Legenda się ziściła w 1923 roku - po silnym trzęsieniu ziemi spłonęło prawie całe Tokio. Jako jeden z nielicznych budynków przetrwała świątynia - osłonięta wielkim miłorzębem, a ludzie w niej ukryci ocaleli
  • Czy wiesz, że... okład z tartych jabłek likwiduje opuchlizny i wspomaga regenerację skóry po poparzeniach słonecznych. Zetrzyj jabłka, nałóż na twarz i pozostaw na około 20 minut, a po tym czasie umyj twarz. Stan skóry powinien poprawić się w krótkim czasie (okład nie nadaje się dla osób uczulonych na jabłko).
  • Czy wiesz, że... kwiaty szczypiorku są jadalne! Mają cebulowo-czosnkowy smak i mogą pełnić funkcję dekoracyjną w sałatkach, kanapkach, makaronach, jajecznicy, pastach twarogowych, sosach, dipach czy daniach mięsnych.
  • Czy wiesz, że... kiedy masz zły humor, sięgnij po banana. Naukowcy twierdzą, że banany poprawiają humor i dowodzą, że jest to związane z wysoką zawartością tryptofanu – bardzo ważnego aminokwasu. Tryptofan ulega przemianie w serotoninę, neuroprzekaźnik zwany „hormonem szczęścia”, który odpowiada za pozytywne emocje, takie jak radość.
  • Czy wiesz, że... szczupłą sylwetkę będziesz zawdzięczać jabłku zjedzonemu na 30 minut przed posiłkiem. Jabłko to również świetna przekąska, gdy jesteś w ruchu.
  • Czy wiesz, że... natka jest niskokaloryczna, 1 pęczek dostarcza 25 kcal
  • Czy wiesz, że... olejek eteryczny z ziela czystka lub wywar z czystka wykazują działanie odstraszające owady, w tym kleszcze. Polecany jest szczególnie osobom, które często spędzają czas w lasach i na łąkach.
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki jest solidnym filarem kuchni francuskiej, zawiera się w tzw. „bouquet-garni” razem z liściem laurowym i tymiankiem
  • Czy wiesz, że... w tradycji Majów, mężczyzna podczas zaręczyn był zobowiązany obdarować wybrankę ziarnami kakao.
  • Czy wiesz, że... jedna z wiodących na rynku firm herbacianych sprzedaje 200 milionów torebek herbaty ekspresowej tygodniowo. Papier użyty do ich produkcji mógłby pokryć 128 boisk piłkarskich. Na całym świecie zużywa się obecnie ponad 220 miliardów sztuk dwukomorowych torebek herbaty rocznie.
  • Czy wiesz, że... nasiona szczypiorku przechowywane w temperaturze -20 st. C mogą kiełkować nawet po 6 latach.
  • Czy wiesz, że... banany są radioaktywne, ale spokojnie… za promieniotwórczość bananów odpowiada jeden z izotopów potasu. Nie należy się jednak tym przejmować, ponieważ żeby uzyskać jakiekolwiek minimalne efekty choroby popromiennej, trzeba byłoby zjeść około 5 mln bananów naraz. To zjawisko tzw. naturalnej promieniotwórczości i spożywanie bananów nie wpływa negatywnie na nasze zdrowie. Oprócz bananów, podobne właściwości wykazują również orzechy brazylijskie, awokado, czerwona fasola, marchew.
  • Czy wiesz, że... największe, ekologiczne plantacje kawy znajdują się w Brazylii, Kolumbii, Peru, Meksyku (ok. 60% powierzchni upraw światowych) oraz w Afryce (ok. 30% powierzchni - głównie w Etiopii)
  • Czy wiesz, że... młode drzewa kakaowe potrzebują dużo cienia, dlatego sadzi się je między rzędami wyższych drzew, np. palm kokosowych i bananowych, które chronią przed intensywnym działaniem promieni słonecznych
  • Czy wiesz, że... masa 1000 sztuk suchych nasion grochu siewnego łuskowego waha się od 120 do 350 gramów, a zdolność do kiełkowania zachowują przez 5-7 lat.
  • Czy wiesz, że... z jednego drzewa uzyskuje się rocznie 0,5 – 2 kg ziarna, co daje około 350 kg z jednego hektara, a przy bardzo dobrych warunkach 1-1,5 t surowego ziarna w roku
  • Czy wiesz, że... neutralizuje ostre zapachy, wystarczy przegryźć kilka listków, by odświeżyć oddech, np. po zjedzeniu czosnku, żucie listków poleca się również palaczom, ponieważ poprawia nieświeży oddech
  • Czy wiesz, że... szparagi zawierają dużo puryn, które mogą powodować gromadzenie się kwasu moczowego w organizmie. Nie powinny ich spożywać osoby cierpiące na dnę moczanową i kamienie nerkowe.
  • Czy wiesz, że... nie należy mylić fasolki szparagowej ze szparagami. To dwie, zupełnie inne rośliny, należące do odmiennych rodzin. Niedojrzałe strąki fasolki szparagowej można spożywać na surowo, podobnie jak szparagi i stąd pochodzi jej nazwa.
  • Czy wiesz, że... aby dłużej cieszyć się świeżością rzodkiewek należy przechowywać je w naczyniu wypełnionym wodą tak, aby niewielka część korzeni rzodkiewki była w niej zanurzona. Innym sposobem na przedłużenie świeżości jest odcięcie liści i umieszczenie rzodkiewek na wilgotnej ściereczce w szczelnie zamkniętym pojemniku
  • Czy wiesz, że... miłorząb japoński jak inne nagonasienne nie wydaje owoców, jednak wytwarza nasiona przypominające śliwki. Są pokryte mięsistą osnówką, której zapach przypomina woń zjełczałego masła
  • Czy wiesz, że... nazwa Ashwaghanda pochodzi z języka sanskryckiego i jest połączeniem słowa „ashwa” (oznacza konia) i „gandha” (oznacza zapach). Nazwa wzięła się stąd, że świeży korzeń rośliny ma nieprzyjemny zapach przypominający zapach konia.
  • Czy wiesz, że... acai rosną na palmach, zebrane w grona. Mają ogromną pestkę, która stanowi ok. 90% owocu, dlatego zazwyczaj w sklepie znajdziemy sam sproszkowany miąższ lub w postaci soku w butelce.
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki neutralizuje ostre zapachy, wystarczy przegryźć kilka listków, by odświeżyć oddech, np. po zjedzeniu czosnku, żucie listków poleca się również palaczom, ponieważ poprawia nieświeży oddech
  • Czy wiesz, że... herbatkę z czystka mogą pić dzieci już od trzeciego miesiąca życia. Wzmacnia odporność i nie powoduje skutków ubocznych. Można ja wprowadzić jako drugą lub trzecią herbatkę w diecie dziecka.
  • Czy wiesz, że... w Chinach nasiona miłorzębu japońskiego są uważane za przysmak, a z osnówki wytwarza się mydło
  • Czy wiesz, że... szacuje się, że rocznie spożywa się ponad 8 milionów ton kawy, natomiast w ciągu dnia wypija się 2 miliardy filiżanek tego naparu na całym świecie
  • Czy wiesz, że... kakao wykorzystywano głównie do sporządzania gorzkiego napoju xocolatl (ziarna poddane fermentacji i prażeniu mieszano z wodą, miodem, mączką kukurydzianą oraz chilli)
Jesteś tu:Strona głównaUżytkownicyAlicjaPolubione
Zobacz:
Profil
Zobacz:
Przepisy
Zobacz:
Komentarze
Przeglądasz:
Polubione
Sałatka z marynowanymi cebulkami

Sałatka z marynowanymi cebulkami

Nikita
13 18 15 min
Surówka z czerwonej kapusty z wiśniami i orzechami

Surówka z czerwonej kapusty z wiśniami i orzechami

Nikita
14 18 10 min
Krewetki BIO w marynacie z whisky

Krewetki BIO w marynacie z whisky

Primefrost
11 7 15 min
Kaszkowiec czekoladowy

Kaszkowiec czekoladowy

Paulina Jasińska
11 9 25 min
Bezglutenowy wegański makowiec raw bez pieczenia pełen aminokwasów

Bezglutenowy wegański makowiec raw bez pieczenia pełen aminokwasów

Alicja
10 7 30 min
Bezglutenowa wegańska oliwkowa tarta warzywna raw bez pieczenia

Bezglutenowa wegańska oliwkowa tarta warzywna raw bez pieczenia

Alicja
11 8 30 min
Delikatne kotleciki bezglutenowe

Delikatne kotleciki bezglutenowe

Paulaa
9 6 25 min
Zupa warzywna z czerwonym kimchi

Zupa warzywna z czerwonym kimchi

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
12 7 30 min
Hummus z białą fasola i burakiem

Hummus z białą fasola i burakiem

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
11 6 10 min
Naleśniki bezglutenowe z kaszki

Naleśniki bezglutenowe z kaszki

Paulaa
11 6 40 min
Surówka z czerwonej kapusty, mango i miechunki peruwiańskiej

Surówka z czerwonej kapusty, mango i miechunki peruwiańskiej

My Little Food Safari
10 10 15 min
Zapiekanka makaronowa zero waste z romanesco i dzikimi nowalijkami

Zapiekanka makaronowa zero waste z romanesco i dzikimi nowalijkami

Nikita
12 13 45 min
Sałatka włoska z sosem musztardowym

Sałatka włoska z sosem musztardowym

wegeweda
11 7 10 min
Sałatka koreańska

Sałatka koreańska

wegeweda
14 8 15 min
Krem z zielonego groszku z miętą

Krem z zielonego groszku z miętą

wegeweda
13 9 20 min
Pieczone bataty z komosą ryżową, jarmużem, świeżym tymiankiem i sosem czosnkowym

Pieczone bataty z komosą ryżową, jarmużem, świeżym tymiankiem i sosem czosnkowym

wegeweda
13 9 70 min
Makaron konjac z cukinią, pieczarkami i mlekiem kokosowym

Makaron konjac z cukinią, pieczarkami i mlekiem kokosowym

wegeweda
14 9 30 min
Sałatka z młodych liści z truskawkami i octem balsamicznym

Sałatka z młodych liści z truskawkami i octem balsamicznym

wegeweda
12 8 10 min
Ocet świerk, sosna, maliny, płatki róży na miodzie

Ocet świerk, sosna, maliny, płatki róży na miodzie

Nikita
13 14 15 min
Zupa tajska z makaronem konjac

Zupa tajska z makaronem konjac

wegeweda
12 7 30 min
Wegańskie lody czekoladowe

Wegańskie lody czekoladowe

wegeweda
9 7 5 min
Sałatka z łososiem, jajkami przepiórczymi, rzodkiewką, ogórkiem i rukolą

Sałatka z łososiem, jajkami przepiórczymi, rzodkiewką, ogórkiem i rukolą

My Little Food Safari
11 10 15 min
Krewetki z gnocchi w śmietanowym sosie

Krewetki z gnocchi w śmietanowym sosie

Primefrost
11 7 15 min
Sałatka warzywna z krewetkami

Sałatka warzywna z krewetkami

Primefrost
11 7 40 min
Mini kanapeczki na kukurydzianych talarkach

Mini kanapeczki na kukurydzianych talarkach

Alicja
9 6 10 min
Sałatka z gruszkami w occie

Sałatka z gruszkami w occie

Dorota Rozbicka
16 16 15 min
MUS Z MANGO

MUS Z MANGO

smaczliwka.pl
16 8 10 min
Leniwe z cynamonem

Leniwe z cynamonem

Dorota Rozbicka
17 21 0 min
Kotlety warzywne z kaszą jaglaną,  miętą, dymką i musztardą

Kotlety warzywne z kaszą jaglaną, miętą, dymką i musztardą

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
15 14 40 min
Borowiki stepowe z bobem, selerem naciowym i tymiankiem

Borowiki stepowe z bobem, selerem naciowym i tymiankiem

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
11 9 20 min
Ciasto drożdżowe do odrywania

Ciasto drożdżowe do odrywania

Dorota Rozbicka
15 12 0 min
Indyjskie leczo

Indyjskie leczo

Iwona Kuczer
13 11 45 min
Makaron ryżowy z warzywami, tofu i sosem orzechowym

Makaron ryżowy z warzywami, tofu i sosem orzechowym

Magdalena Nagler - foodmania
12 8 30 min
Kotlety z pieczonych buraków z quinoa, gommasio, pestkami słonecznika i żurawiną z dipem sezamowym

Kotlety z pieczonych buraków z quinoa, gommasio, pestkami słonecznika i żurawiną z dipem sezamowym

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
14 9 0 min
Kiszone pomidory

Kiszone pomidory

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
15 9 30 min
Drink probiotyczny z ziołami

Drink probiotyczny z ziołami

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
12 8 5 min
Aromatyczne frytki z dyni i pełnoziarniste muffiny z borówkami

Aromatyczne frytki z dyni i pełnoziarniste muffiny z borówkami

wegeweda
14 10 60 min
Naleśniki z serkiem i owocami

Naleśniki z serkiem i owocami

wegeweda
16 10 30 min
Klasyczna kanapka z pomidorowym hummusem i warzywami

Klasyczna kanapka z pomidorowym hummusem i warzywami

wegeweda
18 13 10 min
Penne ziołowe i gęsta zupa pomidora z makaronem z cukinii

Penne ziołowe i gęsta zupa pomidora z makaronem z cukinii

wegeweda
17 12 30 min
Jogurtowa owsianka w słoiku z owocami i raw batoniki z daktyli i kakao

Jogurtowa owsianka w słoiku z owocami i raw batoniki z daktyli i kakao

wegeweda
15 8 10 min
Kotleciki z kaszy jaglanej i ciecierzycy, kalafior i fasolka z czosnkiem

Kotleciki z kaszy jaglanej i ciecierzycy, kalafior i fasolka z czosnkiem

wegeweda
15 11 40 min
Red curry z warzywami, tofu i mlekiem kokosowym oraz ostra sałatka z ogórka

Red curry z warzywami, tofu i mlekiem kokosowym oraz ostra sałatka z ogórka

wegeweda
15 9 25 min
Sałatka z kaszy jaglanej z miętą, papryką, ogórkiem i awokado oraz zupa ogórkowa

Sałatka z kaszy jaglanej z miętą, papryką, ogórkiem i awokado oraz zupa ogórkowa

wegeweda
15 9 50 min
Wegańskie sushi z marchewką, a’la łosoś, z tofu i warzywami oraz sałatka Wakame

Wegańskie sushi z marchewką, a’la łosoś, z tofu i warzywami oraz sałatka Wakame

wegeweda
19 13 45 min
Warzywne danie

Warzywne danie

paulina2157
16 17 30 min
Lekki sernik na zimno z musem z czarnej porzeczki

Lekki sernik na zimno z musem z czarnej porzeczki

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
17 13 90 min
Masala z bakłażanem, kalafiorem i ryżem jaśminowym i lekka, zielona sałatka.

Masala z bakłażanem, kalafiorem i ryżem jaśminowym i lekka, zielona sałatka.

wegeweda
16 10 25 min
Mrożona biała herbata z sokiem i owocami

Mrożona biała herbata z sokiem i owocami

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
16 10 15 min
Omlet ze szpinakiem i pomidorkami i sałatka owocowa

Omlet ze szpinakiem i pomidorkami i sałatka owocowa

wegeweda
18 13 15 min
Sushi z umeboshi

Sushi z umeboshi

Alicja
10 7 15 min
Jaglanka z suszonymi owocami

Jaglanka z suszonymi owocami

Alicja
13 12 30 min
Sezamowe ciasteczka z kaszki dla dzieci

Sezamowe ciasteczka z kaszki dla dzieci

Katarzyna Malewska
25 16 30 min
Szarlotka z kaszy jaglanej - bez mąki, bez cukru, bez tłuszczu

Szarlotka z kaszy jaglanej - bez mąki, bez cukru, bez tłuszczu

martines
24 16 90 min
Pizza na spodzie z komosy ryżowej z brokułem

Pizza na spodzie z komosy ryżowej z brokułem

foodmania
24 10 50 min
Dlaczego ten codzienny poranny nawyk pomaga oczyścić organizm, przyspiesza metabolizm, poprawia trawienie i ...?

Dlaczego ten codzienny poranny nawyk pomaga oczyścić organizm, przyspiesza metabolizm, poprawia trawienie i ...?

Zielone Koktajle
27 37 5 min
Surówka z dyni, jabłek i brukwi

Surówka z dyni, jabłek i brukwi

Renixx
19 14 10 min
Kokatajl na wiosenny detoks

Kokatajl na wiosenny detoks

Magdalena Nagler - foodmania
21 14 10 min
Koktajl na oczyszczenie organizmu

Koktajl na oczyszczenie organizmu

Magdalena Nagler - foodmania
22 14 10 min
Sałatka z kaszą jaglaną

Sałatka z kaszą jaglaną

Magdalena Nagler - foodmania
33 24 25 min
Brownie kasztanowe

Brownie kasztanowe

Iwona Kuczer
41 45 0 min
Jabłecznik bez cukru

Jabłecznik bez cukru

Barbara Strużyna
30 24 55 min
Hummus z burakami

Hummus z burakami

My Chcemy Jeść
24 15 80 min
Podpłomyki gryczane

Podpłomyki gryczane

Magdalena Nagler - foodmania
21 14 25 min
Śledź z selerem naciowym i czerwonym pieprzem w oleju arganowym

Śledź z selerem naciowym i czerwonym pieprzem w oleju arganowym

foodcooklove.pl
19 16 35 min
Lussekatter - szwedzkie bułeczki adwentowe z szafranem i rodzynkami

Lussekatter - szwedzkie bułeczki adwentowe z szafranem i rodzynkami

Szybko Tanio Smacznie
22 14 75 min
Kotlety z kiszonej kapusty

Kotlety z kiszonej kapusty

Cotakpachnie?
21 18 30 min
Wegański makowiec z galaretką

Wegański makowiec z galaretką

Magdalena Nagler - foodmania
23 12 75 min
Domowy zakwas buraczany

Domowy zakwas buraczany

Cotakpachnie?
21 12 30 min
Tarty figa z makiem i nadzieniem

Tarty figa z makiem i nadzieniem

Magdalena Nagler - foodmania
25 20 40 min
Pierogi ryżowe z marchewką

Pierogi ryżowe z marchewką

foodmania
24 11 60 min
TOFU-MARCHEWKOWA BUŁKA

TOFU-MARCHEWKOWA BUŁKA

healthy-dreams
25 14 35 min
OWSIANY SERNICZEK Z KIWI

OWSIANY SERNICZEK Z KIWI

healthy-dreams
25 13 30 min
Wytrawny sernik dyniowy

Wytrawny sernik dyniowy

healthy-dreams
25 17 50 min
Kokosowy tofurnik nadziany puddingiem chia

Kokosowy tofurnik nadziany puddingiem chia

healthy-dreams
24 13 10 min
Sałatka z tofu

Sałatka z tofu

healthy-dreams
24 16 15 min
Zapiekane naleśniki orzechowo- piernikowe

Zapiekane naleśniki orzechowo- piernikowe

foodmania
23 11 20 min
Wegańskie i bezglutenowe szybkie pierniczki

Wegańskie i bezglutenowe szybkie pierniczki

martines
19 13 45 min
Pieczone mini pierogi z kapustą i grzybami

Pieczone mini pierogi z kapustą i grzybami

My Chcemy Jeść
19 13 120 min
Kasztanowe pralinki

Kasztanowe pralinki

Magdalena Nagler - foodmania
21 15 15 min
Dyniowa potrawka z soczewicą

Dyniowa potrawka z soczewicą

martines
22 14 30 min
Owsianka Hinduskiego Pasterza

Owsianka Hinduskiego Pasterza

Katarzyna Kachel
27 15 30 min
Jaglanka Sportowca

Jaglanka Sportowca

Katarzyna Kachel
23 15 15 min
Jaglany makowiec z jagodami goji i kruszonym ziarnem kakao

Jaglany makowiec z jagodami goji i kruszonym ziarnem kakao

foodmania
20 11 50 min
Frittata z łososiem i szpinakiem

Frittata z łososiem i szpinakiem

My Chcemy Jeść
22 14 60 min
Prażone migdały na ostro

Prażone migdały na ostro

Iwona Kuczer
21 13 15 min
Kukurydziane ciasteczka z suszonym ananasem i migdałami

Kukurydziane ciasteczka z suszonym ananasem i migdałami

Magdalena Nagler - foodmania
22 11 40 min
Ciasteczka bakaliowe na miodzie

Ciasteczka bakaliowe na miodzie

Skoter
21 17 30 min
Klasyczny omlet na słodko

Klasyczny omlet na słodko

stopaa
19 8 20 min
Meksykańska kasza jaglana

Meksykańska kasza jaglana

stopaa
23 12 40 min
Placki z dorsza po tajsku

Placki z dorsza po tajsku

Iwona Kuczer
21 15 30 min
Ryżowa tarta z budyniem jaglanym

Ryżowa tarta z budyniem jaglanym

Magdalena Nagler - foodmania
20 14 60 min
Dziecinnie prosta babka drożdzowa

Dziecinnie prosta babka drożdzowa

Tylko z Natury
25 13 150 min
Czarna baba

Czarna baba

Alicja
21 19 55 min
Kasza jaglana na śniadanie

Kasza jaglana na śniadanie

Barbara Strużyna
55 36 30 min
Ciasteczka orkiszowe

Ciasteczka orkiszowe

gotujwstylueko.pl
21 11 30 min
Risotto jarskie na ostro

Risotto jarskie na ostro

gotujwstylueko.pl
14 8 50 min
Płatki z jagodami

Płatki z jagodami

gotujwstylueko.pl
15 10 10 min
Ciasto ze śliwkami i glazurą miodową

Ciasto ze śliwkami i glazurą miodową

Kinga Bajcar
29 16 75 min
Szyszki z ryżu preparowanego BIO

Szyszki z ryżu preparowanego BIO

Kinga Bajcar
68 46 15 min
Ciasteczka cytrynowo-migdałowe

Ciasteczka cytrynowo-migdałowe

gotujwstylueko.pl
15 10 90 min
Ciasto orzechowo - czekoladowe

Ciasto orzechowo - czekoladowe

gotujwstylueko.pl
17 10 50 min
Keks bananowy z migdałami i krówkami

Keks bananowy z migdałami i krówkami

gotujwstylueko.pl
14 8 70 min
Sernik migdałowo-borówkowy

Sernik migdałowo-borówkowy

Iwona Kuczer
20 12 80 min
Bezy z agawa

Bezy z agawa

Dorota Duszak
21 12 20 min
Shiitake w szaszłyku

Shiitake w szaszłyku

Barbara Strużyna
20 19 70 min
Dietetyczna galaretka z zielonej kawy Bio

Dietetyczna galaretka z zielonej kawy Bio

Kinga Bajcar
36 32 180 min
Delikatne ciasteczka nadziewane

Delikatne ciasteczka nadziewane

Kinga Bajcar
25 9 30 min

Nie znaleziono aktualności
które zostały polubione
przez użytkownika.

Dodaj przepis i zdobądź
punkty

dodaj przepis

Ranking:
TOP 10

  • 371290 Renixx Renixx
  • 207218 gosia56 gosia56
  • 204683 Stokrotka Stokrotka
  • 167278 paulina2157 paulina2157
  • 127267 H A B I B I  ☺ H A B I B I ☺
  • 118915 Zielone Koktajle Zielone Koktajle
  • 114804 Zdrowie na języku Zdrowie na języku
  • 99927 Bożena1960 Bożena1960
  • 88321 annaeko annaeko
  • 72853 dorotaR dorotaR
zobacz cały ranking
wróć na górę strony
Patronem serwisu jest Bioplanet
  • Jak zacząć
    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy
    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły
    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni
    • Nikita
    • Dorota Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności
    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
    • Kontakt
    • FAQ / pomoc
    • Regulamin i polityka prywatności
    • Polityka plików cookie
Created by emabe.pl
Serwis internetowy gotujwstylueko.pl wykorzystuje pliki cookies, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów.
Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookies. Szczegółowe informacje znajdziesz w zakładce Polityka Prywatności. rozumiem

Czy rejestracja jest konieczna do korzystania z zasobów serwisu?

Nie, nie jest konieczna. Użytkownicy niezarejstrowani w serwisie mają swobodny dostęp do przepisów, artykułów, komentarzy i innych treści zamieszczonych w serwisie - nie mogą ich jednak dodawać. Tylko zarejestrowany Użytkownik serwisu może dodać własny przepis, napisać komentarz lub artykuł (w tym wypadku konieczny będzie kontakt z Administratorem). Ponadto zarejestrowani Użytkownicy mają możliwość grupowania ulubionych przepisów i tekstów, biorą udział w Rankingu punktowym i wreszcie - mają możliwość wymiany zdobytych punktów na nagrody.

Gdzie mogę znaleźć Regulamin serwisu?

Regulamin serwisu www.gotujwstylueko.pl.

Dlaczego nie mogę się zalogować?

Najczęstsze przyczyny problemów z logowaniem:

1. Czy konto w serwisie zostało aktywowane? W mailu potwierdzającym rejestrację w serwisie znajduje się link aktywacyjny - logowanie do serwisu będzie możliwe dopiero po kliknięciu tego linku i aktywowaniu konta.

2. Czy podczas wpisywania hasła był wciśnięty Caps Lock? System rozróżnia małe i duże litery w haśle, dlatego klawisz Caps Lock musi być wyłączony w trakcie wpisywania hasła.

3. Czy wpisane hasło było prawidłowe? Jeżeli nie pamiętasz hasła użytego przy rejestracji w serwisie, można użyć przycisku "Reset hasła", który znajduje się poniżej okna logowania.

W jaki sposób mogę się wylogować z serwisu?

Wystarczy kliknąć na symbol otwartych drzwi znajdujący się w prawym górnym rogu ekranu (na belce z danymi zalogowanego Użytkownika).

Jak mogę szybko dotrzeć do interesujących mnie treści w serwisie?

Serwis wyposażony został w dwie wyszukiwarki:

- wyszukiwarka ogólna na belce menu głównego - przeszukuje wszystkie treści w serwisie (przepisy, artykuły, newsy, porady), szuka zadanej frazy zarówno w tytule, jak i w treści,

- wyszukiwarka przepisów na stronie Przepisy - szuka zadanej frazy w nazwie i w składnikach, dodatkowo wyposażona została w filtry.

Jak mogę usunąć przepis z ulubionych?

Wystarczy otworzyć zakładkę Polubione i znaleźć przepis (lub inny wpis), który ma być usunięty z ulubionych. Następnie klikamy na ikonkę serca (tę samą, która służy do polubienia) i gotowe - przepis powinien zniknąć z zakładki Polubione.

Jak mogę skomentować przepis?

Przepisy mogą komentować wyłącznie zalogowani Użytkownicy. Wystarczy kliknąć na ikonkę dymku dialogowego, która znajduje się zawsze poniżej przepisu (obok ikonki serca).

Gdzie mogę zobaczyć ile mam punktów na koncie?

Użytkownik ma do dyspozycji 2 sposoby prezentacji zgromadzonych na swoim Koncie punktów:

- Całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika (wraz z punktami wymienionymi już na Nagrody) dostępna jest w Profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie) oraz w Rankingu.

- Aktualna liczba punktów dostępnych do wymiany na nagrody (całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika pomniejszona o punkty już wymienione na Nagrody) dostępna jest w profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie).

W jaki sposób mogę wymienić punkty na nagrody?

Wystarczy odwiedzić zakładkę Nagrody i wybrać jedną z nagród (jeżeli pozwala na to stan punktów można wybrać wiele nagród). Następnie należy wybrać sposób dostarczenia przesyłki (możliwy jest odbiór osobisty w najbliższym sklepie ekologicznym lub usługa Poczty Polskiej).

czytaj więcej na bioplanet