Sałatka z gruszkami w occie
Dorota RozbickaRodzaj posiłku: lunchbox, sałatki
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko, Sylwester, Wielkanoc, Wigilia
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: jajka, orzechy wszystkie
Składniki:
soczewica - 1 słoik
papryka - 1 szt.
jabłko - 1 szt.
prazone ziarno słonecznika - 3 łyżki
posiekana natka pietruszki - 2 łyżki
majonez - 3 łyżki
bio przyprawa do sałatek - 1 łyżeczka
Dodatkowe informacje:
Taka sałatka sprawdzi się na drugie śniadanie czy też jako danie na imprezę.Sposób przygotowania:
Paprykę i jabłko pozbawiamy gniazda nasiennego, kroimy w kostkę.
Soczewicę (groszek) odsączamy z zalewy.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.