Klasyczna kanapka z pomidorowym hummusem i warzywami
wegewedaRodzaj posiłku: lunchbox
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegańskie, wegetariańskie
Zawiera: gluten, sezam, cytrusy, pszenica
Składniki:
Hummus (zmiksuj wszystkie składniki na gładko: szklanka odsączonej ugotowanej ciecierzycy, 1 ząbek czosnku, 1 łyżeczka tahini, 4 suszone pomidory, sól do smaku, szczypta wędzonej papryki) - 1 łyżka
Pomidor - 2 plastry
Liść sałaty - 1 szt.
Dodatkowo: Wyciskany sok z pomarańczy, mała kiść winogron, 2 garści pestek słonecznika, pół papryki pokrojonej w paseczki, kilka pomidorków truskawkowych, rzodkiewki pokrojone na ćwiartki
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.