Makaron ryżowy z warzywami, tofu i sosem orzechowym
Magdalena Nagler - foodmaniaRodzaj posiłku: danie główne
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: orzechy wszystkie, soja, strączkowe, sezam, orzeszki ziemne
Składniki:
olej ryżowy - 1 łyżka
cebula - 1 szt.
brokuł - 1 szt.
tofu wędzone - 1 kostka
kukurydza (konserwowa lub ugotowana) - 240 g
fasola czerwona (konserwowa lub ugotowana) - 240 g
masło orzechowe - 3 łyżki
bulion warzywny - 1/3 szklanki
kurkuma - 1/2 łyżeczki
sól - 1 łyżeczka
pieprz - 1 szczypta
papryka ostra - 1 łyżeczka
sezam - 1 łyżka
natka pietruszki - trochę
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.