Zupa tajska z makaronem konjac
wegewedaRodzaj posiłku: zupa
Kuchnia (region): tajska
Specjalne: gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające), Sylwester
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: strączkowe, grzyby, cytrusy
Składniki:
Batat - 1 szt.
Czerwona papryka - 1 szt.
Cukinia - 1 szt.
Groszek cukrowy - 2 garści
Grzyby mun - 1 garść
Cebula - 1 szt.
Czosnek - 2 ząbki
Papryczka chili - 1 szt.
Przecier pomidorowy - 1 szklanka
Mleko kokosowe - 1/2 szklanki
Makaron konjac - 1 opakowanie
Sok z limonki - trochę
Mielona kolendra - 1 łyżeczka
Sól i pieprz - do smaku
Olej kokosowy do smażenia - trochę
Do dekoracji świeża natka pietruszki - trochę
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.