Placki z dorsza po tajsku
Iwona KuczerRodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): tajska
Specjalne: na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki: bezglutenowe, ryby i owoce morza
Zawiera: jajka, ryba i owoce morza
Składniki:
mąka kukurydziana - 1/4 szklanki
jajko - 1 szt.
sos rybny - 1 łyżka
czerwona pasta chilli - 3 łyżki
cebula dymka - 2 szt.
olej do smażenia - 1 trochę
sos chilli słodki do podania - 1 trochę
Dodatkowe informacje:
Jeśli lubimy ostre jedzenie, możemy dodać do masy przed smażeniem posiekane, świeże papryczki chilli.Sposób przygotowania:
Dymkę siekamy, jajko roztrzepujemy w osobnej misce. Do zmielonej ryby dodajemy pozostałe składniki: mąkę, sos rybny, posiekaną dymkę, pastę chilli, jajko. Dokładnie mieszamy.
Smacznego.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.