Omlet ze szpinakiem i pomidorkami i sałatka owocowa
wegewedaRodzaj posiłku: lunchbox
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał, jajka, cytrusy, nabiał krowi
Składniki:
Jajka - 4 szt.
Szpinak - 2 garści
Pomidorki truskawkowe - 8 szt.
Mleko - 1/4 szklanki
Kurkuma - 1/2 łyżeczki
Estragon - 1/2 łyżeczki
Masło do smażenia trochę
Składniki na sałatkę:
Ananas - 1 plaster
Winogrona - 1 garść
Jabłko - 1 szt.
Pomarańcza - 1 szt.
Sposób przygotowania:
Do miski rozbij jajka, roztrzep widelcem. Do jaj dodaj szpinak, pokrojone na połówki pomidorki, mleko i przyprawy. Wymieszaj wszystko dokładnie. Na rozgrzanej patelni z odrobiną masła wlej masę jajeczną. Smaż na wolnym ogniu pod przykryciem do całkowitego zastygnięcia masy. Przełóż gotowy omlet na talerz i pokrój na mniejsze kawałki.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.