Dietetyczna galaretka z zielonej kawy Bio
Kinga BajcarRodzaj posiłku: desery
Kuchnia (region): polska
Specjalne: Sylwester
Zawiera: nabiał, mięso, nabiał krowi
Składniki:
żelatyna spożywcza wieprzowa lub agar - 2 łyżeczki
cukier z agawy bio - 4 łyżeczki
woda niegazowana - 200 ml
Dodatkowe informacje:
Kawa zielona ma bardzo twarde i sprężyste ziarna. Należy rozbić ziarna kawy zielonej bio w moździerzu (można też ziarna zawinąć w czystą ściereczkę i rozbić tłuczkiem kuchennym). Nie należy w młynku do kawy mielić całych ziaren kawy bez wcześniejszego rozbicia ich, ponieważ może to spowodować spalenie się młynka.Sposób przygotowania:
Gdy galaretka stężeje, kroimy ją w kostkę. Jogurtem dekorujemy np salaterkę lub talerzyk poprzez wylanie na spód odrobiny jogurty, następnie układamy kostki galaretki i kolejno polewamy galaretkę jogurtem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.