Ocet świerk, sosna, maliny, płatki róży na miodzie
NikitaRodzaj posiłku: napoje, przetwory, sałatki, sosy
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: Domowe (np: lody, majonez), kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: miody
Składniki:
igły sosnowe - garść
maliny mrożone (w sezonie świeże) - trochę
płatki róży suszone - garść
miód gryczano - spadziowy - 4-5 łyżki
duży słój , lniana ściereczka lub ręcznik papierowy, gumka
Dodatkowe informacje:
Nie podaję dokładnych ilości wsadu, bo proporcje są dowolne, ważne jest aby kompozycja zapachowa nam odpowiadała, możemy dać same igły świerkowe lub sosnowe, malin dowolną ilość, ważna natomiast jest ilość miodu to 4-5 łyże na 1 l wody.Ocet pięknie pachnie świerkiem, sosną, malinami z nutą różaną. Warto zrobić chociaż mały 1 l słoik.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.