![Kotlety z pieczonych buraków z quinoa, gommasio, pestkami słonecznika i żurawiną z dipem sezamowym](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2019-07/13032-photo-main.jpg)
Kotlety z pieczonych buraków z quinoa, gommasio, pestkami słonecznika i żurawiną z dipem sezamowym
![](/cache/a32x32/files/users/730-avatar-557298672.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, strączkowe, sezam, cytrusy, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
ugotowana quinoa - 1,5 - 2 szklanki
pestki słonecznika - 2 łyżki
żurawina suszona - 1 garść
sezam - 1 łyżeczka
gomasio do smaku
mielony len - 1-2 łyżka
bułka tarta / mielony len - 4 łyżki
olej do smażenia trochę
posiekana natka pietruszki - 2 łyżki
sałata np. rzymska - 1 szt.
tahina - 1 łyżka
zatar - 2 łyżeczki
sok z cytryny - 1/2 szt.
czosnek - 1 ząbek
jogurt naturalny - 150 ml
Sposób przygotowania:
Ugotuj guinoę.
Odsącz na papierowym ręczniku.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.