Kotleciki z kaszy jaglanej i ciecierzycy, kalafior i fasolka z czosnkiem
wegewedaRodzaj posiłku: lunchbox
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, jajka, strączkowe, pszenica
Składniki:
Kasza jaglana - 2 szklanki
Ugotowana ciecierzyca - 2 szklanki
Cebula - 1 szt.
Czosnek - 2 ząbki
Curry - 1 łyżeczka
Słodka papryka - 1 łyżeczka
Bułka tarta - 1/2 szklanki
Jajko - 1 szt.
sól i pieprz do smaku
Olej do smażenia trochę
Składniki na 1 porcję fasolki:
Zielona fasolka szparagowa - 150 g
Czosnek - 1 ząbek
Kurkuma - 1/2 łyżeczki
oliwa trochę
Dodatkowo: Gotowany kalafior, sok z marchwi, brzoskwinia.
Sposób przygotowania:
Kaszę jaglaną ugotuj na sypko z odrobiną soli. Przełóż do miski, dodaj ciecierzycę i zmiksuj na gładko. Na patelni podsmaż pokrojoną w kostkę cebulkę i czosnek. Przełóż do masy, dodaj bułkę tartą, przyprawy, jajko i posiekaną natką pietruszki. Dokładnie wymieszaj. W dłoniach formuj kotleciki lub kulki. Usmaż na złoto.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.