Menu
  • Jak zacząć
  • Przepisy
  • Artykuły
  • Szefowie kuchni
  • Aktualności
Jak zacząć

Czytaj:

  • FAQ
  • Wprowadzenie
  • Nagrody
  • Użytkownicy
  • Ranking
Przepisy

Czytaj:

  • Najnowsze
  • Najwyżej oceniane
  • Na szybko
  • Wyróżnione
  • Zaawansowane wyszukiwanie
Artykuły

Czytaj:

  • Eko produkty
  • Kulinarne ABC
  • Podróże
  • Eko Styl
  • Eko Producenci
  • Miary i wagi
Szefowie kuchni

Czytaj:

  • Nikita
  • Dorota Rozbicka
  • wegeweda
  • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Iwona Kuczer
  • Barbara Strużyna
  • Magdalena Nagler - foodmania
Aktualności

Czytaj:

  • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
  • Prenumerata
  • Gdzie dostać magazyn?
  • Konkursy!
Logowanie Rejestracja
  • Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Nikita
    • Dorota Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
  • Otwórz wyszukiwarkę artykułów i przepisów
    Zamknij wyszukiwarkę artykułów i przepisów
Następny
  • Czy wiesz, że... masa 1000 sztuk suchych nasion grochu siewnego łuskowego waha się od 120 do 350 gramów, a zdolność do kiełkowania zachowują przez 5-7 lat.
  • Czy wiesz, że... szacuje się, że rocznie spożywa się ponad 8 milionów ton kawy, natomiast w ciągu dnia wypija się 2 miliardy filiżanek tego naparu na całym świecie
  • Czy wiesz, że... o stosowaniu kakao w okresie od IX wieku p.n.e do III wieku n.e świadczą stwierdzone pozostałości, występującej w kakao teobrominy, na ściankach glinianych naczyń codziennego użytku z tamtych lat
  • Czy wiesz, że... szparagi można jeść także na surowo, należy jedynie usunąć zdrewniałe końce ich łodyg.
  • Czy wiesz, że... inne nazwy, pod którymi występuje roślina konjac to słoniowa bulwa, wężowa palma, diabli język, trupi kwiat czy lilia voodoo.
  • Czy wiesz, że... olejek eteryczny z ziela czystka lub wywar z czystka wykazują działanie odstraszające owady, w tym kleszcze. Polecany jest szczególnie osobom, które często spędzają czas w lasach i na łąkach.
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki jest moczopędna – pomaga w walce z obrzękami
  • Czy wiesz, że... nie należy mylić fasolki szparagowej ze szparagami. To dwie, zupełnie inne rośliny, należące do odmiennych rodzin. Niedojrzałe strąki fasolki szparagowej można spożywać na surowo, podobnie jak szparagi i stąd pochodzi jej nazwa.
  • Czy wiesz, że... kwiaty szczypiorku są jadalne! Mają cebulowo-czosnkowy smak i mogą pełnić funkcję dekoracyjną w sałatkach, kanapkach, makaronach, jajecznicy, pastach twarogowych, sosach, dipach czy daniach mięsnych.
  • Czy wiesz, że... intensywny, owocowy zapach przy ogonku mango świadczy, że owoc jest dojrzały. „Afrykańskie mango” znane jako środek na odchudzanie to nie mango! Nazwa wzięła się stąd, że roślina Irvingia gabonensis pochodzi z Afryki, a jej owoce wyglądem przypominają mango. Na świecie jest blisko 1000 odmian mango.
  • Czy wiesz, że... kakao wykorzystywano głównie do sporządzania gorzkiego napoju xocolatl (ziarna poddane fermentacji i prażeniu mieszano z wodą, miodem, mączką kukurydzianą oraz chilli)
  • Czy wiesz, że... picie naparów z czystka może hamować postęp boreliozy i namnażanie się bakterii odpowiedzialnych za tę chorobę.
  • Czy wiesz, że... oprócz wszystkim nam znanej kukurydzy o ziarnach żółtych w sprzedaży znaleźć możemy również kukurydzę niebieską! Swój intensywny kolor zawdzięcza wysokiemu stężeniu antocyjanów. Ma słodki, orzechowy smak i doskonale sprawdza się jako zdrowa przekąska, np. w postaci popcornu czy chrupek.
  • Czy wiesz, że... w Polsce przeciętne roczne spożycie kawy kształtuje się na poziomie ok. 3 kg na osobę
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki jest solidnym filarem kuchni francuskiej, zawiera się w tzw. „bouquet-garni” razem z liściem laurowym i tymiankiem
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki neutralizuje ostre zapachy, wystarczy przegryźć kilka listków, by odświeżyć oddech, np. po zjedzeniu czosnku, żucie listków poleca się również palaczom, ponieważ poprawia nieświeży oddech
  • Czy wiesz, że... miłorząb japoński jak inne nagonasienne nie wydaje owoców, jednak wytwarza nasiona przypominające śliwki. Są pokryte mięsistą osnówką, której zapach przypomina woń zjełczałego masła
  • Czy wiesz, że... im większy i cięższy grejpfrut żółty, tym jest bardziej soczysty. Ponadto powinien mieć spłaszczone końce, ponieważ grejpfruty z końcami wydłużonymi mają zazwyczaj grubą skórę i mało soku. Końcówki nie powinny być miękkie ani zazielenione. Grejpfruty możesz przechowywać nawet do dwóch tygodni w temperaturze pokojowej. Gdy chcesz przechować je dłużej umieść w najcieplejszym miejscu lodówki. Jeśli przeszkadza ci gorzki smak grejpfruta spróbuj zjeść go z cynamonem.
  • Czy wiesz, że... największe, ekologiczne plantacje kawy znajdują się w Brazylii, Kolumbii, Peru, Meksyku (ok. 60% powierzchni upraw światowych) oraz w Afryce (ok. 30% powierzchni - głównie w Etiopii)
  • Czy wiesz, że... w dobie walki z zalewającym nas plastikiem powstają wielorazowe naczynia ze skrobi kukurydzianej takie jak kubki, talerzyki, miseczki, pojemniki na lunch, a także sztućce i słomki. Mimo tego, że wyglądają jak plastikowe, rozkładają się w glebie lub kompoście od 1 roku do 3 lat! Plastik do pełnego rozłożenia potrzebuje aż 450 lat i zmienia się w drobne cząsteczki plastyku! Poza tym naczynia z kukurydzy są bezpieczne, wolne od BPA, ftalanów czy PCV.
  • Czy wiesz, że... nasiona szczypiorku przechowywane w temperaturze -20 st. C mogą kiełkować nawet po 6 latach.
  • Czy wiesz, że... po spożyciu szparagów u średnio 40-50% osób pojawia się nieprzyjemny zapach moczu. Zjawisko to spowodowane jest związkami siarki występującymi naturalnie w szparagach. Co ciekawe, jedynie 10% nadwrażliwych węchowo osób jest w stanie poczuć tą nieprzyjemną woń.
  • Czy wiesz, że... okład z tartych jabłek likwiduje opuchlizny i wspomaga regenerację skóry po poparzeniach słonecznych. Zetrzyj jabłka, nałóż na twarz i pozostaw na około 20 minut, a po tym czasie umyj twarz. Stan skóry powinien poprawić się w krótkim czasie (okład nie nadaje się dla osób uczulonych na jabłko).
  • Czy wiesz, że... banany są radioaktywne, ale spokojnie… za promieniotwórczość bananów odpowiada jeden z izotopów potasu. Nie należy się jednak tym przejmować, ponieważ żeby uzyskać jakiekolwiek minimalne efekty choroby popromiennej, trzeba byłoby zjeść około 5 mln bananów naraz. To zjawisko tzw. naturalnej promieniotwórczości i spożywanie bananów nie wpływa negatywnie na nasze zdrowie. Oprócz bananów, podobne właściwości wykazują również orzechy brazylijskie, awokado, czerwona fasola, marchew.
  • Czy wiesz, że... kiedy masz zły humor, sięgnij po banana. Naukowcy twierdzą, że banany poprawiają humor i dowodzą, że jest to związane z wysoką zawartością tryptofanu – bardzo ważnego aminokwasu. Tryptofan ulega przemianie w serotoninę, neuroprzekaźnik zwany „hormonem szczęścia”, który odpowiada za pozytywne emocje, takie jak radość.
  • Czy wiesz, że... pietruszka to jedno z warzyw, które niwelują znużenie i wspomagają koncentrację, wprawia w dobry nastrój i łagodzi stres, dlatego powinny o niej pamiętać osoby, które pracują na wysokich obrotach, pod presją czasu
  • Czy wiesz, że... aby dłużej cieszyć się świeżością rzodkiewek należy przechowywać je w naczyniu wypełnionym wodą tak, aby niewielka część korzeni rzodkiewki była w niej zanurzona. Innym sposobem na przedłużenie świeżości jest odcięcie liści i umieszczenie rzodkiewek na wilgotnej ściereczce w szczelnie zamkniętym pojemniku
  • Czy wiesz, że... miłorząb japoński podobnie jak sosna czy świerk jest przedstawicielem roślin nagonasiennych, jednak wyjątkowo nie wykształcił on szpilek, a duże spłaszczone liście, które żółkną i opadają na zimę
  • Czy wiesz, że... 1 pęczek natki zaspokoi dzienne zapotrzebowanie na witaminę C
  • Czy wiesz, że... w tradycji Majów, mężczyzna podczas zaręczyn był zobowiązany obdarować wybrankę ziarnami kakao.
  • Czy wiesz, że... neutralizuje ostre zapachy, wystarczy przegryźć kilka listków, by odświeżyć oddech, np. po zjedzeniu czosnku, żucie listków poleca się również palaczom, ponieważ poprawia nieświeży oddech
  • Czy wiesz, że... ze względu na możliwe skażenie azotanami oraz kumulację metali ciężkich, rzodkiewkę najlepiej kupować w sklepach z żywnością ekologiczną.
  • Czy wiesz, że... wszystkie jabłka ciemnieją po przekrojeniu, ale tempo tego procesu różni się w zależności od odmiany. Aby zapobiec reakcjom enzymatycznego brązowienia, skrop owoc sokiem z cytryny albo posyp cukrem.
  • Czy wiesz, że... szparagi zawierają dużo puryn, które mogą powodować gromadzenie się kwasu moczowego w organizmie. Nie powinny ich spożywać osoby cierpiące na dnę moczanową i kamienie nerkowe.
  • Czy wiesz, że... acai rosną na palmach, zebrane w grona. Mają ogromną pestkę, która stanowi ok. 90% owocu, dlatego zazwyczaj w sklepie znajdziemy sam sproszkowany miąższ lub w postaci soku w butelce.
  • Czy wiesz, że... jedna z wiodących na rynku firm herbacianych sprzedaje 200 milionów torebek herbaty ekspresowej tygodniowo. Papier użyty do ich produkcji mógłby pokryć 128 boisk piłkarskich. Na całym świecie zużywa się obecnie ponad 220 miliardów sztuk dwukomorowych torebek herbaty rocznie.
  • Czy wiesz, że... młode drzewa kakaowe potrzebują dużo cienia, dlatego sadzi się je między rzędami wyższych drzew, np. palm kokosowych i bananowych, które chronią przed intensywnym działaniem promieni słonecznych
  • Czy wiesz, że... według japońskich wierzeń miłorząb japoński miał chronić przed pożarami. Legenda się ziściła w 1923 roku - po silnym trzęsieniu ziemi spłonęło prawie całe Tokio. Jako jeden z nielicznych budynków przetrwała świątynia - osłonięta wielkim miłorzębem, a ludzie w niej ukryci ocaleli
  • Czy wiesz, że... natka jest niskokaloryczna, 1 pęczek dostarcza 25 kcal
  • Czy wiesz, że... młode liście rzodkiewki są jadalne i smaczne. Zawierają witaminę C, oczyszczają i wspomagają trawienie. Stanowią genialny dodatek do zup, koktajli, czy zapiekanek. Świetnie sprawdzą się jako farsz do wytrawnych babeczek czy baza do pesto. Mogą być też smacznym i atrakcyjnym zamiennikiem dla szpinaku czy jarmużu.
  • Czy wiesz, że... makaron konjac (shirataki) ze względu na swój wygląd często nazywany bywa także białym wodospadem.
  • Czy wiesz, że... dawniej ziarno kakaowe wykorzystywano jako środek płatniczy i wskazuje się, że była to pierwsza waluta, którą podrabiano poprzez wsypywanie grudek ziemi do łuski po usunięciu jądra z zarodkiem
  • Czy wiesz, że... nazwa Ashwaghanda pochodzi z języka sanskryckiego i jest połączeniem słowa „ashwa” (oznacza konia) i „gandha” (oznacza zapach). Nazwa wzięła się stąd, że świeży korzeń rośliny ma nieprzyjemny zapach przypominający zapach konia.
  • Czy wiesz, że... szczupłą sylwetkę będziesz zawdzięczać jabłku zjedzonemu na 30 minut przed posiłkiem. Jabłko to również świetna przekąska, gdy jesteś w ruchu.
  • Czy wiesz, że... z jednego drzewa uzyskuje się rocznie 0,5 – 2 kg ziarna, co daje około 350 kg z jednego hektara, a przy bardzo dobrych warunkach 1-1,5 t surowego ziarna w roku
  • Czy wiesz, że... herbatkę z czystka mogą pić dzieci już od trzeciego miesiąca życia. Wzmacnia odporność i nie powoduje skutków ubocznych. Można ja wprowadzić jako drugą lub trzecią herbatkę w diecie dziecka.
  • Czy wiesz, że... konjac wykorzystywany jest również w sektorze kosmetycznym i wellness do produkcji gąbek. Służą one do złuszczania skóry twarzy, poprawy mikrokrążenia i nadania skórze blasku. Świetnie sprawdzają się również do demakijażu.
  • Czy wiesz, że... w Chinach nasiona miłorzębu japońskiego są uważane za przysmak, a z osnówki wytwarza się mydło
Jesteś tu:Strona głównaUżytkownicyAgnieszka StrużynaPolubione
Zobacz:
Profil
Zobacz:
Przepisy
Zobacz:
Komentarze
Przeglądasz:
Polubione
Ciasto śliwkowe z figami z marcepanową polewą

Ciasto śliwkowe z figami z marcepanową polewą

Nikita
11 13 180 min
Duszony dorsz z krewetkami w sosie pomidorowo winnym

Duszony dorsz z krewetkami w sosie pomidorowo winnym

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
7 4 20 min
Ciasto jogurtowe z galaretkami

Ciasto jogurtowe z galaretkami

Bożena1960
8 9 100 min
Strogonow z boczniaków

Strogonow z boczniaków

Paulina Jasińska
10 9 40 min
Serowe paluchy z oliwkami

Serowe paluchy z oliwkami

Nikita
10 12 90 min
Chłodząca sałatka z ogórka z oliwkami, fetą i ziołami

Chłodząca sałatka z ogórka z oliwkami, fetą i ziołami

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
11 8 5 min
Sos majonezowy z czosnkiem niedźwiedzim

Sos majonezowy z czosnkiem niedźwiedzim

Nikita
13 15 5 min
Kiszone stokrotki

Kiszone stokrotki

Nikita
16 17 10 min
Surówka z kalarepy w sosie miodowym

Surówka z kalarepy w sosie miodowym

Jadowita
10 6 15 min
Bezglutenowa wegańska oliwkowa tarta warzywna raw bez pieczenia

Bezglutenowa wegańska oliwkowa tarta warzywna raw bez pieczenia

Alicja
11 8 30 min
Japońska sałatka Namasu z krewetkami

Japońska sałatka Namasu z krewetkami

Primefrost
13 9 30 min
Boczniaki z czarnym czosnkiem i miso

Boczniaki z czarnym czosnkiem i miso

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
11 7 10 min
Krem z cukinii na mleku kokosowym

Krem z cukinii na mleku kokosowym

Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
17 10 30 min
Zielona pizza

Zielona pizza

@zdrowoprzezlife
18 25 0 min
Bakłażan kiszony po gruzińsku

Bakłażan kiszony po gruzińsku

H A B I B I ☺
9 8 20 min
Wegański krem chrzanowy z chipsami buraczanymi

Wegański krem chrzanowy z chipsami buraczanymi

FAMILY
16 12 30 min
Zupa brokułowo-cebulowa

Zupa brokułowo-cebulowa

zyjezebyjesc
25 10 30 min
Kotleciki z kaszki kukurydzianej z cukinią i marchewką :)

Kotleciki z kaszki kukurydzianej z cukinią i marchewką :)

Zdrowie na języku
20 9 30 min
Tortilla hiszpańska

Tortilla hiszpańska

Nikita
18 22 25 min
Wiśnie marynowane

Wiśnie marynowane

Nikita
14 16 0 min
Cukinia w zalewie musztardowej

Cukinia w zalewie musztardowej

Skoter
12 11 0 min
Lemoniada z bławatka

Lemoniada z bławatka

Nikita
15 18 0 min
Cukinia marynowana

Cukinia marynowana

Skoter
13 13 0 min
Pasztet z cukinii

Pasztet z cukinii

Skoter
13 15 0 min
Kiszone pączki i łodygi z mniszka

Kiszone pączki i łodygi z mniszka

Nikita
20 25 0 min
Sałatka z brokułem

Sałatka z brokułem

annaeko
13 19 20 min
Łosoś grillowany w warzywach

Łosoś grillowany w warzywach

Stokrotka
14 16 30 min
Sałatka z makaronem i rukolą

Sałatka z makaronem i rukolą

paulina2157
17 25 20 min
Grillowany Kofta Kebab na patyku z indyka

Grillowany Kofta Kebab na patyku z indyka

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
15 14 45 min
Chutney z pieczonej cebuli z jabłkiem (również na post dr Dąbrowskiej)

Chutney z pieczonej cebuli z jabłkiem (również na post dr Dąbrowskiej)

Mikołaj Bator
13 10 5 min
Ostre ciasteczka zięcia

Ostre ciasteczka zięcia

FAMILY
16 14 25 min
Małpi chlebek z bananami

Małpi chlebek z bananami

FAMILY
17 12 60 min
Boczniaki a'la śledzie

Boczniaki a'la śledzie

Barbara Strużyna
14 10 35 min
Marchewka z jabłkiem i rodzynkami z dodatkiem oleju z prażonych pestek dyni

Marchewka z jabłkiem i rodzynkami z dodatkiem oleju z prażonych pestek dyni

MonikaB
10 9 20 min
Tosty z batata z awokado i olejem z dyni

Tosty z batata z awokado i olejem z dyni

Losteraable
10 7 30 min
Krem z cieciorki z chipsem z kalarepy

Krem z cieciorki z chipsem z kalarepy

Dominika Wakieć
11 8 30 min
Chili z batata z pieczonym bakłażanem

Chili z batata z pieczonym bakłażanem

Dominika Wakieć
11 8 30 min
Grzyby leśne ze śmietaną

Grzyby leśne ze śmietaną

Barbara Strużyna
12 9 30 min
Szybka przekąska na ciepło

Szybka przekąska na ciepło

Renixx
17 23 15 min
Zupa miso z makaronem konjac

Zupa miso z makaronem konjac

Iwona Kuczer
17 12 20 min
Piklowana marchewka

Piklowana marchewka

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
15 10 20 min
Stew z marchewki Zero waste

Stew z marchewki Zero waste

Dorota Rozbicka
18 17 30 min
Pasta z filetów z makreli w oleju

Pasta z filetów z makreli w oleju

Renixx
26 22 20 min
Pizze serowe

Pizze serowe

Iwona Kuczer
12 8 120 min
Migdałowo kokosowe trufle wegańskie

Migdałowo kokosowe trufle wegańskie

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
21 21 40 min
Czarne risotto

Czarne risotto

Dorota Rozbicka
19 19 35 min
Czekolada z żurawiną, płatkami róż i różową solą himalajską

Czekolada z żurawiną, płatkami róż i różową solą himalajską

Dorota Woźniak - Twins Pot
36 25 60 min
Ekspresowa kutia jaglana

Ekspresowa kutia jaglana

Zuzanna Wiśniewska
21 18 30 min
Suszenie grzybów - 5 domowych sposobów

Suszenie grzybów - 5 domowych sposobów

Dorota Woźniak - Twins Pot
25 18 0 min
Pasta z dyni i migdałów z korzenną nutą

Pasta z dyni i migdałów z korzenną nutą

Katarzyna Malewska
21 17 30 min
Orientalne, ciecierzycowe kotleciki z dyni i komosy ryżowej (wegańskie i bezglutenowe)

Orientalne, ciecierzycowe kotleciki z dyni i komosy ryżowej (wegańskie i bezglutenowe)

wegeweda
21 17 40 min
Budyń jaglany z miodem z sokiem z bzu

Budyń jaglany z miodem z sokiem z bzu

foodmania
19 11 20 min
Bezglutenowy makaron z pesto bazyliowym

Bezglutenowy makaron z pesto bazyliowym

Magdalena Nagler - foodmania
16 12 15 min
Kasza gryczana w rozmarynie z bakłażanem, soczewicą, pomidorkami truskawkowymi, świeżym szpinakiem i rodzynkami

Kasza gryczana w rozmarynie z bakłażanem, soczewicą, pomidorkami truskawkowymi, świeżym szpinakiem i rodzynkami

wegeweda
19 20 40 min
Pasta z czerwonej fasoli i avocado

Pasta z czerwonej fasoli i avocado

Dorota Woźniak - Twins Pot
23 13 15 min
Domowy jogurt

Domowy jogurt

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
17 16 0 min
Fit Smoothie Mango i Deską nie tylko pomarańczy inspirowane

Fit Smoothie Mango i Deską nie tylko pomarańczy inspirowane

mohoyoga
20 17 10 min
Dip cynamonowy do warzyw

Dip cynamonowy do warzyw

dorotaR
39 23 5 min
Ryba curry

Ryba curry

Iwona Kuczer
25 14 45 min
Rukola, gruszka i żurawina - sałatka idealna

Rukola, gruszka i żurawina - sałatka idealna

healthy-dreams
23 12 10 min
Różane praliny raw

Różane praliny raw

healthy-dreams
26 13 25 min
BISCUITS Z RODZYNKAMI

BISCUITS Z RODZYNKAMI

Magster
21 15 0 min
Placki z banana i różnych mąk

Placki z banana i różnych mąk

Barbara Strużyna
36 32 20 min
Czekoladowa galaretka w formie latte macchiato

Czekoladowa galaretka w formie latte macchiato

Jolanta Okonek
21 9 45 min
Ciasteczka

Ciasteczka

tulipan
22 14 15 min
Zupa krem z batatów i kokosa

Zupa krem z batatów i kokosa

Barbara Strużyna
31 19 30 min
Wielkanocna sałatka z jajkami i ziemniakami

Wielkanocna sałatka z jajkami i ziemniakami

My Chcemy Jeść
21 18 30 min
Żółta sałatka z ryżem

Żółta sałatka z ryżem

Melanika
25 26 30 min
Chleb ziołowy

Chleb ziołowy

My Chcemy Jeść
20 14 120 min
Babeczki dyniowe z orzechami pecan i jagodami goji

Babeczki dyniowe z orzechami pecan i jagodami goji

foodmania
22 9 40 min
Pasta z pieczonej cukinii i ciecierzycy

Pasta z pieczonej cukinii i ciecierzycy

Rebeka
17 17 30 min
Bananowe ptasie mleczko

Bananowe ptasie mleczko

foodmania
29 13 60 min
Sałatka z brokuła i jaj

Sałatka z brokuła i jaj

Tylko z Natury
27 11 20 min
Tahini 100% - tylko z nasion sezamu :)

Tahini 100% - tylko z nasion sezamu :)

Zdrowie na języku
46 48 25 min
Krem z brokuła ze słonecznikiem

Krem z brokuła ze słonecznikiem

definicjasmaku
24 15 0 min
Bruschetta ze świeżymi ziołami, czosnkiem i parmezanem

Bruschetta ze świeżymi ziołami, czosnkiem i parmezanem

definicjasmaku
25 13 20 min
Kakaowy koktajl bananowy z awokado :)

Kakaowy koktajl bananowy z awokado :)

Zdrowie na języku
22 8 10 min
Czosnkowe masełko ze szczypiorkiem

Czosnkowe masełko ze szczypiorkiem

Wafelek2601
23 7 15 min
Wymiksuj się z zimy korzennym koktajlem

Wymiksuj się z zimy korzennym koktajlem

Zielone Koktajle
30 12 5 min
Zapiekanka ziemniaczana z sosem bolognese

Zapiekanka ziemniaczana z sosem bolognese

Wafelek2601
22 7 70 min
Sałatka zielona 20

Sałatka zielona 20

zyjezebyjesc
24 9 30 min
Łosoś w żurawinie

Łosoś w żurawinie

zyjezebyjesc
25 8 50 min
Krem czekoladowo-kokosowy

Krem czekoladowo-kokosowy

CookTobi.pl
15 10 15 min
Jaglane ciasteczka z orzechami 3-składnikowe

Jaglane ciasteczka z orzechami 3-składnikowe

foodmania
24 11 50 min
Kolorowe kulki serowe

Kolorowe kulki serowe

paulina2157
26 18 20 min
Ciasto wegańskie ptasie mleczko z chia

Ciasto wegańskie ptasie mleczko z chia

Magdalena Nagler - foodmania
23 13 180 min
Ciasteczka z dynią

Ciasteczka z dynią

paulina2157
24 18 35 min
Słatka z kuskusem

Słatka z kuskusem

Skoter
23 21 30 min
Bułki razowe z jagodami goji

Bułki razowe z jagodami goji

paulina2157
22 21 120 min
Kurczak z fasolą czerwoną i pomidorami

Kurczak z fasolą czerwoną i pomidorami

Tylko z Natury
28 14 0 min
Sałatka brokułowa z ryżem i ogórkiem

Sałatka brokułowa z ryżem i ogórkiem

Tylko z Natury
22 9 0 min
Krem z dyni :)

Krem z dyni :)

Zdrowie na języku
24 13 60 min
Dżem dyniowo-pomarańczowy

Dżem dyniowo-pomarańczowy

Iwona Kuczer
20 14 60 min
Ciastczka jaglane w 3 smakach

Ciastczka jaglane w 3 smakach

foodmania
20 12 45 min
Migdałowy Flan

Migdałowy Flan

Kinga Bajcar
25 9 120 min
Zupa dyniowa

Zupa dyniowa

smakujmy
20 8 30 min
Cynamonowe masło słonecznikowe :)

Cynamonowe masło słonecznikowe :)

Zdrowie na języku
32 19 5 min
Kuskus z bakaliami

Kuskus z bakaliami

gotujwstylueko.pl
34 28 5 min
Domowa musztarda

Domowa musztarda

Kinga Bajcar
32 17 85 min
Rumowe trufelki z herbatników

Rumowe trufelki z herbatników

Stokrotka
22 21 50 min
Pierogi z makiem i sosem waniliowym

Pierogi z makiem i sosem waniliowym

gotujwstylueko.pl
14 8 20 min
Kurczak w mleku kokosowym Bio

Kurczak w mleku kokosowym Bio

Kinga Bajcar
26 11 30 min
Papryki nadziewane

Papryki nadziewane

9anetka9
97 22 75 min
Koktajl z jagód Goji i banana

Koktajl z jagód Goji i banana

Kinga Bajcar
58 27 25 min

Nie znaleziono aktualności
które zostały polubione
przez użytkownika.

Dodaj przepis i zdobądź
punkty

dodaj przepis

Ranking:
TOP 10

  • 371290 Renixx Renixx
  • 207218 gosia56 gosia56
  • 204683 Stokrotka Stokrotka
  • 167278 paulina2157 paulina2157
  • 127267 H A B I B I  ☺ H A B I B I ☺
  • 118915 Zielone Koktajle Zielone Koktajle
  • 114804 Zdrowie na języku Zdrowie na języku
  • 99927 Bożena1960 Bożena1960
  • 88321 annaeko annaeko
  • 72853 dorotaR dorotaR
zobacz cały ranking
wróć na górę strony
Patronem serwisu jest Bioplanet
  • Jak zacząć
    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy
    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły
    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni
    • Nikita
    • Dorota Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności
    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
    • Kontakt
    • FAQ / pomoc
    • Regulamin i polityka prywatności
    • Polityka plików cookie
Created by emabe.pl
Serwis internetowy gotujwstylueko.pl wykorzystuje pliki cookies, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów.
Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookies. Szczegółowe informacje znajdziesz w zakładce Polityka Prywatności. rozumiem

Czy rejestracja jest konieczna do korzystania z zasobów serwisu?

Nie, nie jest konieczna. Użytkownicy niezarejstrowani w serwisie mają swobodny dostęp do przepisów, artykułów, komentarzy i innych treści zamieszczonych w serwisie - nie mogą ich jednak dodawać. Tylko zarejestrowany Użytkownik serwisu może dodać własny przepis, napisać komentarz lub artykuł (w tym wypadku konieczny będzie kontakt z Administratorem). Ponadto zarejestrowani Użytkownicy mają możliwość grupowania ulubionych przepisów i tekstów, biorą udział w Rankingu punktowym i wreszcie - mają możliwość wymiany zdobytych punktów na nagrody.

Gdzie mogę znaleźć Regulamin serwisu?

Regulamin serwisu www.gotujwstylueko.pl.

Dlaczego nie mogę się zalogować?

Najczęstsze przyczyny problemów z logowaniem:

1. Czy konto w serwisie zostało aktywowane? W mailu potwierdzającym rejestrację w serwisie znajduje się link aktywacyjny - logowanie do serwisu będzie możliwe dopiero po kliknięciu tego linku i aktywowaniu konta.

2. Czy podczas wpisywania hasła był wciśnięty Caps Lock? System rozróżnia małe i duże litery w haśle, dlatego klawisz Caps Lock musi być wyłączony w trakcie wpisywania hasła.

3. Czy wpisane hasło było prawidłowe? Jeżeli nie pamiętasz hasła użytego przy rejestracji w serwisie, można użyć przycisku "Reset hasła", który znajduje się poniżej okna logowania.

W jaki sposób mogę się wylogować z serwisu?

Wystarczy kliknąć na symbol otwartych drzwi znajdujący się w prawym górnym rogu ekranu (na belce z danymi zalogowanego Użytkownika).

Jak mogę szybko dotrzeć do interesujących mnie treści w serwisie?

Serwis wyposażony został w dwie wyszukiwarki:

- wyszukiwarka ogólna na belce menu głównego - przeszukuje wszystkie treści w serwisie (przepisy, artykuły, newsy, porady), szuka zadanej frazy zarówno w tytule, jak i w treści,

- wyszukiwarka przepisów na stronie Przepisy - szuka zadanej frazy w nazwie i w składnikach, dodatkowo wyposażona została w filtry.

Jak mogę usunąć przepis z ulubionych?

Wystarczy otworzyć zakładkę Polubione i znaleźć przepis (lub inny wpis), który ma być usunięty z ulubionych. Następnie klikamy na ikonkę serca (tę samą, która służy do polubienia) i gotowe - przepis powinien zniknąć z zakładki Polubione.

Jak mogę skomentować przepis?

Przepisy mogą komentować wyłącznie zalogowani Użytkownicy. Wystarczy kliknąć na ikonkę dymku dialogowego, która znajduje się zawsze poniżej przepisu (obok ikonki serca).

Gdzie mogę zobaczyć ile mam punktów na koncie?

Użytkownik ma do dyspozycji 2 sposoby prezentacji zgromadzonych na swoim Koncie punktów:

- Całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika (wraz z punktami wymienionymi już na Nagrody) dostępna jest w Profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie) oraz w Rankingu.

- Aktualna liczba punktów dostępnych do wymiany na nagrody (całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika pomniejszona o punkty już wymienione na Nagrody) dostępna jest w profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie).

W jaki sposób mogę wymienić punkty na nagrody?

Wystarczy odwiedzić zakładkę Nagrody i wybrać jedną z nagród (jeżeli pozwala na to stan punktów można wybrać wiele nagród). Następnie należy wybrać sposób dostarczenia przesyłki (możliwy jest odbiór osobisty w najbliższym sklepie ekologicznym lub usługa Poczty Polskiej).

czytaj więcej na bioplanet