Migdałowy Flan
Kinga BajcarRodzaj posiłku: desery
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: nabiał, orzechy wszystkie, kakao, nabiał krowi
Składniki:
Agar-agra Bio - 2 łyżeczki
Cukier a Agawy Bio - 2 szklanki
Kakao naturalne Bio - 1 łyżeczka
Owoce sezonowe lub mrożone trochę
Woda - 1/2 szklanki
Sposób przygotowania:
Nastepnie dokładnie mieszamy aby nie powstały grudki i agar-agar dobrze się rozpuścił.
Gotujemy przez około 5 minut.
Wkładamy na 2 godziny do lodówki aby deser się dobrze ściął.
Do rondelka wlewamy wodę, wsypujemy pozostały cukier z Agawy Bio i smietanke kremówkę Bio.
Doprowadzamy do wrzenia. Na sam koniec dodajemy łżeczkę naturalnego kakao Bio.
Całośc mieszamy az zgęstnieje.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.