![Bułki razowe z jagodami goji](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2014-11/3075-photo-main.jpg)
Bułki razowe z jagodami goji
![](/img/icon/default-user-32.jpg)
Rodzaj posiłku: pieczywo
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, nabiał, pszenica, żyto, nabiał krowi
Składniki:
mąka pszenna - 16 dag
sól - 1 łyżeczka
jagody goji - 1/2 szklanki
mleko - 250 ml
cukier trzcinowy - 1 łyżka
Sposób przygotowania:
Mąkę pszenną wymieszać z solą, dodać drożdże i wyrobić ciasto. Zostawić na 20 minut.
Jagody rozdrobnić, dodać do ciasta wraz z mąką razową żytnią i ponownie wyrobić ciasto.
Formować niewielkie bułeczki i odstawić na 30 minut pod lnianym nakryciem.
Piec w temp. 200 stopni przez około 20-25 minut.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.