Stew z marchewki Zero waste
Dorota RozbickaRodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: nabiał, mięso, drób, nabiał krowi
Składniki:
mięso mielone z indyka - 300 g
masło - 1 łyżka
olej do smażenia - 1 łyżka
cebula - 1 szt.
cukinia - 1 szt.
sól himalajska do smaku
pieprz do smaku
zioła prowansalskie - 1 łyżeczka
czosnek granulowany - 1 łyżeczka
Dodatkowe informacje:
Naprawdę smaczna potrawa jednogarnkowa, tania, rozgrzewająca a jednocześnie lekka, nie obciążająca.Idealna na obiad albo ciepłą kolację.
Sposób przygotowania:
Dodajemy mięso i przesmażamy mieszając.
Do garnka dodajemy teraz marchewkę, pokrojoną w kostkę cukinię, wszystkie przyprawy, ok pół litra wody i gotujemy wszystko ok 20 min.
Doprawiamy do smaku.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.