Kiszone pączki i łodygi z mniszka
NikitaRodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe
Składniki:
Woda plus 1 łyżka soli na 1 litr
Pozostałe łodygi kwiatów (resztki powstałe przy robieniu miodku z kwiatów mniszka) -
Wszystko zależy czy lubimy kiszonki, jeżeli tak to mniszek jest pyszny, więc zachęcam do zrobienia maleńkiego słoiczka i spróbowania.
Wszystko zależy czy lubimy kiszonki, jeżeli tak to mniszek jest pyszny, więc zachęcam do zrobienia maleńkiego słoiczka i spróbowania.
Ale już chyba było zbyt późno na takie raczej wiosenne rarytasy. Za to w tym roku mam już zakiszone młode wiosenne pączki oraz łodyżki.
Ciekawa jestem efektu. Zakisiłam tradycyjnie, z koperkiem i czosnkiem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.