![Kiszone stokrotki](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2022-06/16458-photo-main.jpg)
Kiszone stokrotki
![](/cache/a32x32/files/users/1536-avatar-795360130.jpg)
Rodzaj posiłku: przetwory, przystawki i przekąski
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: Domowe (np: lody, majonez), kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające), Sylwester, Wielkanoc
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Składniki:
solanka (1 łyżka soli na 1 l wody)
Dodatkowe informacje:
Kiszone stokrotki to patent i kultowy przepis mojej koleżanki Justyny Pargieła, DziczeJemy.W lecznictwie ludowym kwiaty stokrotki uważano za "czyszczące krew"
Stokrotka działa przede wszystkim moczopędnie, odtruwająco, zapobiega powstawaniu obrzęków i kamicy moczowej, reguluje przemianę materii, obniża ciśnienie krwi, reguluje wypróżnienia i cykl miesiączkowy.” (źródło dr Różański)
Sposób przygotowania:
Wszystkie kiszonki to superfood, a dzikie warzywa kiszone to podwójny superfood.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.