Tortilla hiszpańska
NikitaRodzaj posiłku: danie główne, lunchbox, zapiekanki
Kuchnia (region): hiszpańska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: nabiał, jajka, mięso, wieprzowina, nabiał krowi
Składniki:
ziemniaki średnie - 5-6 szt.
cebula duża - 1-1,5 szt.
ser żółty mozzarela, cheddar lub inny - 6 plastrów
olej bio planet do smażenia
sól i pieprz szczypta
2 patelnie (średnica 24-26 cm)
Dodatkowe informacje:
Tortilla to od kilku lat specjalność mojego męża.Jest pyszna i pożywna. Smaczna na świeżo, jak również odgrzana na drugi dzień.
Sposób przygotowania:
Cebulę drobno posiekać.
Na patelni rozgrzać łyżkę oleju i podsmażyć ziemniaki z cebulą.
Mają być miękkie i lekko przyrumienione.
Na masę ułożyć 3 plastry sera żółtego, na ser szynkę i znowu ser.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.