Orientalne, ciecierzycowe kotleciki z dyni i komosy ryżowej (wegańskie i bezglutenowe)
wegewedaRodzaj posiłku: danie główne
Specjalne: Szef Kuchni - II etap, dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: strączkowe
Składniki:
sucha komosa ryżowa marki Bio Planet - 1/2 szklanki
mąka z ciecierzycy marki Bio Planet - 1/2 szklanki
cebula - 1 szt.
czosnek - 3 ząbki
obrany korzeń imbiru kawałek
kolendra - 1 łyżeczka
kmin rzymski - 1/2 łyżeczki
słodka papryka - 1/2 łyżeczki
sól himalajska - 1/+ odrobina łyżeczki
posiekana świeża kolendra garść
woda - 1+1 szklanka
olej kokosowy do smażenia
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.