Ostre ciasteczka zięcia
FAMILYRodzaj posiłku: desery
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Zawiera: gluten, nabiał, orzechy wszystkie, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
orzechy lekko posiekane 30 g
brązowy cukier puder 45 g
cukier waniliowy 1/2 łyżeczki
zimne masło 100 g
dekoracja: natka pietruszki, fiołki, stokrotki
Sposób przygotowania:
Natkę i kwiaty płuczemy i osuszamy.
Wszystkie składniki ciasta miksujemy w malakserze na gładką masę.
Gotowe ciasto wałkujemy na grubość 1/2 cm, możemy trochę podsypywać mąką.
Wykrawamy kółka średnicy 6 cm.
Każde ciastko dekorujemy natką, fiołkami i stokrotkami, lekko dociskając.
Pieczemy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia około 10 minut w 180 C.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.