Czarne risotto
Dorota RozbickaRodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe
Kuchnia (region): włoska
Specjalne: gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: nabiał, mięso, orzechy wszystkie, sezam, nabiał krowi
Składniki:
cebula - 2 szt.
marchew - 2 szt.
seler naciowy łodygi - 2 szt.
olej sezamowy bio - 4 łyżki
boczek wędzony - 100 g
masło - 2 łyżki
pieprz do smaku
sól do smaku
bulion - 2,5 szklanki
migdały bio - 3 łyżki
ser żółty starty - 4 łyżki
Dodatkowe informacje:
Czarne risotto ugotowane z czarnego ryżu.Bardzo proste do przygotowania a efektowne.
Smaczne i sycące danie jednogarnkowe.
Sposób przygotowania:
W tym czasie cebulę i seler rozdrabniamy w malakserze ( na programie pulsacyjnym by był drobno posiekany ale nie na miazgę) - dodajemy do boczku, podsmażamy.
Wlewamy bulion, mieszamy. Gotujemy aż ryż wchłonie płyn i stanie się miękki.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.