Pizze serowe
Iwona KuczerRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: dla dzieci
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: nabiał kozi, owczy, gluten, nabiał, drożdże, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
woda - 300 ml
mleko - 100 ml
cukier - 1 szczypta
sól - 1 łyżeczka
świeże drożdże - 14 g
ser feta - 100 g
serek naturalny - 100 g
zaatar lub suszona bazylia do posypania - 1 trochę
ser żółty tarty - 4 łyżki
Sposób przygotowania:
Ciasto można też wyrobić w automacie do wypieku chleba.
Każdy placek delikatnie rozpłaszczamy, smarujemy masą serową, posypujemy żółtym serem i przyprawami. Pieczemy ok 20 min w temp 250 st. C.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.