Kurczak z fasolą czerwoną i pomidorami
Tylko z NaturyRodzaj posiłku: danie główne
Zawiera: mięso, strączkowe, drób
Składniki:
puszka czerwonej fasoli - 1 szt.
puszka pomidorów krojonych bez skórek - 1 szt.
cebula - 1 szt.
czosnek - 2 ząbki
cukier - 1 szczypta
posiekany rozmaryn - 1 łyżeczka
posiekany tymianek - 1 łyżeczka
olej do smażenia
natka pietruszki - 2 łyżki
Sposób przygotowania:
Cebulę kroimy w piórka, czosnek siekamy, następnie dodajemy do mięsa. Gdy cebula się zeszkli dodajemy pomidory i odsączoną z zalewy fasolę. Dusimy ok. 10 minut.
Doprawiamy do smaku cukrem, solą, pieprzem, rozmarynem, tymiankiem i natką pietruszki.
Jeśli sos będzie zbyt gęsty podlewamy wodą. Podajemy z makaronem lub ryżem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.