![Zupa brokułowo-cebulowa](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2014-11/3466-photo-main.jpg)
Zupa brokułowo-cebulowa
![](/cache/a32x32/files/users/531-avatar-403484349.jpg)
Rodzaj posiłku: zupa
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: drożdże
Składniki:
brokuł - 1/2 lub 2/3 szt.
cebula - 1 szt.
sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
2. Cebulę obieramy, myjemy i kroimy w piórka
3. Brokuł dzielimy na różyczki i myjemy
4. Do wywaru dodajemy cebulę i brokuł
5. Zagotowujemy. Zmniejszamy ogień na najmniejszy i gotujemy przez ok. 20 minut, aż brokuł będzie lekko miękki
6. Na 3 minut przed końcem gotowania zupy, prażymy pestki słonecznika na patelni
7. Zupę (zblendowaną lub nie) podajemy obsypaną pestkami ze słonecznika
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.