![Bakłażan kiszony po gruzińsku](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2021-03/15458-photo-main.jpg)
Bakłażan kiszony po gruzińsku
![](/cache/a32x32/files/users/1125-avatar-1609959028.jpg)
Rodzaj posiłku: przetwory, przystawki i przekąski
Kuchnia (region): gruzińska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Składniki:
Czosnek - 1 mała główka
Sól morska - 1 łyżka
Koperek świeży do smaku
Nasiona kopru do smaku
Liść laurowy - 2 średnie
Ziele angielskie - 3 kulki
Sposób przygotowania:
Przygotować pozostałe składniki oraz litrowy słoik.
Ostudzone bakłażany pokroić w kawałki na jeden kęs i przełożyć do słoika dodając ziele angielskie, liście laurowe, pokrojone na połówki ząbki czosnku, chrzan, nasiona kopru i zielony koperek. Wsypać sól i dopełnić wodą. Odstawić na kilka lub kilkanaście dni w temperaturze pokojowej.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.