• Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Nowe produkty
    • Kulinarne ABC
    • Wiemy co jemy
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Dorota Wdowińska - Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło - AZgotuj
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • gotujwstylueko.pl
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Konkursy!
Logowanie Rejestracja
  • Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Nowe produkty
    • Kulinarne ABC
    • Wiemy co jemy
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Dorota Wdowińska - Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło - AZgotuj
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • gotujwstylueko.pl
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Konkursy!
  • Otwórz wyszukiwarkę artykułów i przepisów
    Zamknij wyszukiwarkę artykułów i przepisów
Następny
  • Czy wiesz, że... czarna sól pachnie jajem? Charakterystyczny zapach zawdzięcza zawartości siarczku żelaza. Dlatego w kuchni roślinnej możemy użyć jej, by nadać daniu jajeczny aromat.
  • Czy wiesz, że... świeży imbir wspomaga trawienie, zmniejsza łakninie, przyspiesza proces odchudzania. Według medycyny indyjskiej - ajurwedzie imbir "wznieca trawienny ogień", przyspiesza metabolizm. Enzymy zawarte w nim zwiększają ilość śliny i enzymów trawiennych.
  • Czy wiesz, że... możesz uniknąć ziarenek gorczycy, pieprzu i ziela angielskiego w bigosie, zalewie, zupie czy gulaszu? Wystarczy do gotowanej potrawy wrzucić powieszoną na łańcuszku bądź dratwie metalową kulę- zaparzacz do herbaty liściastej, wypełnioną ziarenkami przypraw. Oczywiście unikamy takich na rączce z tworzywa sztucznego.
  • Czy wiesz, że... glutaminian sodu ma smak? Tak, nosi on nazwę „UMAMI”, czasem opisywany jest również jako „rosołowy” lub „mięsny” i jest jednym z pięciu smaków odczuwalnych przez człowieka.
  • Czy wiesz, że... sól różowa himalajska jest solą morską, chociaż jest wydobywana na wysokości 4000 m.n.p. morza? Spowodowane jest to ruchami tektonicznymi, które wypiętrzają Himalaje od setek milionów lat. Kiedyś w tym miejscu znajdowało się prehistoryczne morze, w tym czasie też powstały złoża, które w późniejszym czasie „powędrowały” do góry!
  • Czy wiesz, że... okara, to są pozostałości stałe po zrobieniu mleka sojowego. Okara zwiera mało tłuszczu, dużo błonnika i tyle samo białka co brązowy ryż. Możesz ją użyć do wykonania sernika, pizzy lub innych potraw zwłaszcza wegańskich.
  • Czy wiesz, że... Wyrzucenie pestki awokado, to zwykłe marnotrawstwo. Ususz ją, zetrzyj na tarce i posyp posiłek a dodasz wiele wartościowych składników do swojej potrawy. Nie jest trująca.
  • Czy wiesz, że... kokos ma oczy? Każdy widział charakterystyczne oczka na orzechu kokosowym, co ciekawe jedno z nich to miejsce, gdzie skorupa jest cieńsza, żeby młody kokos swobodnie mógł kiełkować.
  • Czy wiesz, że... banany nie rosną na drzewach i są jagodami? Bananowce są ogromnymi bylinami, zamiast pnia mają prostą, liściastą łodygę, która wydaje kwiaty i owoce.
  • Czy wiesz, że... konjac, to składnik dietetycznych dań znanych w Japonii od wieków. Jadalny korzeń wykorzystywany jest do wytwarzania mąki i makaronu. Makaron konjac jest źródłem błonnika roślinnego zwanego glukomannan. Zawarte w nim włókna pokarmowe hamują wchłanianie tłuszczów i cukrów oraz absorbują wodę. Daje uczucie sytości na kilka godzin. Zawiera on o 95% mniej kalorii od zwykłego makaronu (w 100g makaronu konjac jest tylko 9 kcal). Jest on wymarzonym produktem dla osób dbających o linię i chcących pozbyć się nadmiaru kilogramów. Nie zawiera glutenu, tłuszczu, cukru oraz soli. Makaron nie posiada szczególnych walorów smakowych, ale łatwo wchłania aromat dodanych przypraw i innych składników. Odpowiedni dla wegan i wegetarian.
  • Czy wiesz, że... jeśli chcesz pohamować swój apetyt przystrój swój stół niebieskim obrusem i innymi dodatkami w tym kolorze. Najlepiej jedz z niebieskiego talerzyka. Kolory stymulują poszczególne części autonomicznego układu nerwowego, który wpływa na metabolizm i wydzielanie hormonów. I tak niebieski chłodzi jak woda oraz ułatwia przemianę materii. Dobrze się w takim razie sprawdzi porcelana angielska, rosyjska lub nasze rodzime ludowe wzory.
  • Czy wiesz, że... kiszenie (proces fermentacji) to rozkład cukrów zawartych w warzywach lub produktach mlecznych na kwas mlekowy. Odbywa się on przy użyciu bakterii kwasu mlekowego. Przy poprawnie przeprowadzonej fermentacji obniża się pH kiszonki i nie rozwijają się procesy gnilne. Kiszeniu możemy poddawać prawie wszystkie warzywa ale warzywa z wysoką zawartością cukrów łatwiej poddają się procesowi fermentacji. Najczęściej używane to kapusta, ogórek, marchew, burak, seler, pietruszka. Warzywa kiszone oraz soki z warzyw kiszonych charakteryzują się niską kalorycznością i sole mineralne są łatwiej przyswajalne. Bakterie mlekowe biorą udział w trawieniu spożywanych przez człowieka pokarmów, wytwarzają witaminy i kwasy organiczne, które są wchłaniane z przewodu pokarmowego do organizmu. Bakterie te biorą udział w rozkładzie substancji toksycznych i rakotwórczych, hamują wzrost patogenów, wzmacniają układ immunologiczny. Kiszonki najlepiej stosować jako przekąski między posiłkami, przechowywać w lodówce.
  • Czy wiesz, że... czystek, to skarbnica polifenoli, w 100 gramach produktu jest 7,39 gram polifenoli, to bardzo dużo. Mamy zatem do czynienia z prawdziwą bombą polifenolową. A jak wiemy polifenole, to są związki naturalnie występujące w roślinach, stanowią największą grupę naturalnych przeciwutleniaczy, które wykazują dobroczynne działanie na organizm ludzki. Pijmy na zdrowie.
  • Czy wiesz, że... sposób chowu kur wyczytasz z … jajka. Pierwszy symbol na numerze wybitym na jaju oznacza sposób chowu kur, od których pochodzi, 0 - chów ekologiczny, 1 – wolny wybieg, 2 - chów ściółkowy, 3 – chów klatkowy. Im niższa cyfra tym kurki mają lepsze życie!
  • Czy wiesz, że... Największa cytryna na świecie ważyła aż 5,26 kg? Rekordzistka wyrosła w Izraelu w 2003 roku i została wpisana do Księgi Rekordów Guinnessa.
  • Czy wiesz, że... wrzucając korek od wina do gotującego się kalafiora, ograniczysz brzydki zapach, który wydziela się podczas tej czynności?
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki zawiera duże ilości - prowitaminy A (beta-karoten) odpowiedzialnej m.in. za prawidłowe widzenie; - witaminy C (4 razy więcej niż w kapuście kiszonej), dodawajmy ją do nieco przestudzonych potraw lub spożywajmy bez podgrzewania ponieważ poddana obróbce termicznej szybko się utlenia i traci swoje właściwości; - magnezu będącego składnikiem chlorofilu (barwnik nadający kolor zielony)podobnego w swej strukturze do hemoglobiny, podnosi efektywność serca. Natka pietruszki jest polecana przy problemach z pęcherzem, wykazuje działanie moczopędne i antyseptyczne. Przynosi ulgę w bólach miesiączkowych. Maskuje nieświeży oddech np. po spożyciu czosnku. Pobudza wydzielenie śliny i soku żołądkowego co z kolei ułatwia trawienie.
  • Czy wiesz, że... Aby przekrojone awokado nie zbrązowiało, wystarczy zostawić w nim pestkę i schować do lodówki.
  • Czy wiesz, że... ekologiczne warzywa mogą być ogromne? Kalafior o wadze 14 kg, brokuł 15 kg, marchew 9,5 kg i kapusta 35 kg zostały wyhodowane przez jednego człowieka. Te i 3 inne rekordy w świecie warzyw - gigantów należą do Johna Evansa z Alaski. Sekret Johna to zdrowa, czysta gleba i organiczny kompost. Niby mało, a tak wiele. Trzymamy za niego kciuki!
  • Czy wiesz, że... miasto Chicago w USA wzięło nazwę od czosnku? Nazwa miasta pochodzi od słowa Chicagaoua, które w języku Indian oznacza czosnek.
  • Czy wiesz, że... orzechy pekan zawierają najwięcej cynku wśród orzechów, poprawiają męską płodność, wpływają na produkcję testosteronu. Witamina K zawarta w orzechach pomaga kobietom ograniczyć zbyt duże krwawienie menstruacyjne. To jedne z najdroższych orzechów świata, na szczęście wystarczy mała garstka.
  • Czy wiesz, że... Cykoria to warzywo zimowe, uprawiane z dala od światła. Uważane kiedyś za roślinę magiczną, ze względu na swoją bladość i kruchość. Używana przez osoby parające się czarną magią wzbudzała w ludziach obawy. Do dnia dzisiejszego funkcjonuje stwierdzenie "mieć cykora" co oznacza bać się. Warto ją włączyć do diety, dobra zarówno jako przekąska jak i składnik sałatek lub surówek. Pobudza apetyt i wątrobę do wydzielania większej ilości żółci. Poprawia trawienie, funkcjonowanie nerek. Skarbnica potasu, magnezu, fosforu, żelaza, witaminy B1, B2 i kwasu foliowego.
  • Czy wiesz, że... produkty będące wynikiem fermentacji to nie tylko kiszona kapusta ale również: tempeh - sfermentowane ziarna soi, produkt charakterystyczny dla kuchni indonezyjskiej, zamiennik mięsa i nabiału w kuchni wegetariańskiej; chleb - najwyższej jakości pieczywo rośnie dzięki zakwasowi; jogurt, kefir, - mleko poddane zakwaszeniu; miso - charakterystyczna dla kuchni japońskiej gęsta pasta ze sfermentowanej soi z dodatkiem ryżu, soli oraz drożdży piwo, wino, cydr - w wyniku fermentacji powstaje alkohol; kimchi - kuchnia koreańska - produkt na bazie kiszonki z kapusty pekińskiej, rzepy lub ogórka z dodatkiem papryczki chilli kombucza – napój uzyskiwany ze słodzonej herbaty poddanej fermentacji przez tzw. grzybek herbaciany warzywa i owoce - soki i kiszone warzywa oraz owoce
  • Czy wiesz, że... Za czasów naszych babć olej lniany był stosowany na porządku dziennym. Dlatego ludzie w tamtych czasach byli zdrowi, silni i odporni.
  • Czy wiesz, że... Austriacy, Niemcy, Francuzi, Szwajcarzy zjadają 2,4 kg miodu / osobę rocznie. Amerykanie 3,2 kg miodu / osobę rocznie. A w Polsce tylko rocznie przypada 0,21 kg na jedną osobę.
  • Czy wiesz, że... kokos nie jest orzechem? To co kupujemy w sklepie jest pestką owoca, pozbawioną owocni, czyli cienkiej skórki i grubej warstwy włókien.
  • Czy wiesz, że... orkisz, to też pszenica ale ma nad nią przewagę: orkisz nie został poddany licznym zmianom jak to mamy miejsce w przypadku pszenicy, która dając znacznie większe plony wyparła orkisz z rynku. Orkisz ma więcej w stosunku do pszenicy: pełnowartościowego białka; lepiej przyswajalnego glutenu; więcej witamin rozpuszczalnych w tłuszczach jak A, E i D; Orkisz jest również podstawą kuchni Świętej Hildegardy z Bingen, która uważała to zboże, kasztany jadalne oraz koper włoski za jedyne w pełni przyswajalne przez człowieka produkty spożywcze.
  • Czy wiesz, że... dlaczego żółtko czasem jest sine? Jeśli gotujemy zbyt długo jajka, powstaje charakterystyczny szaro-zielony nalot, jest to wynikiem reakcji we wnętrzu jajka dwóch pierwiastków: siarki i żelaza. Reakcja zazwyczaj zachodzi, gdy gotujemy jajka dłużej, niż 10 min. Nalot ten nie jest szkodliwy, choć wielu osobom odbiera apetyt, a podobno nawet obniża wartość odżywczą jaj.
  • Czy wiesz, że... największa cukinia ważyła 65 kg i została wyhodowana w Anglii!
  • Czy wiesz, że... banany mogą świecić w ciemności? Z powodu degradacji chlorofilu prowadzącej do nagromadzenia się fluorescencyjnej substancji na skórze owocu, banany świecą pod wpływem promieni UV.
Jesteś tu:Strona głównaPrzepisyBezglutenowa pizza z sosem dyniowym
Zaawansowana wyszukiwarka przepisów
- wybierz -
  • Najnowsze
  • Najwyżej oceniane
  • Na szybko
  • Wyróżnione
  • Zaawansowane wyszukiwanie
  • 0
  • 15
  • 30
  • 45
  • 60
  • 75
  • 90
  • 105
  • 120
  • 135
  • 150
  • 165
  • 180
  • 195
  • 210
Bezglutenowa pizza z sosem dyniowym

Bezglutenowa pizza z sosem dyniowym

Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)

Rodzaj posiłku: danie główne, przystawki i przekąski, śniadanie

Kuchnia (region): międzynarodowa, polska, włoska

Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko, Sylwester

Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie

Zawiera: gluten, nabiał, owies, nabiał krowi

8 osób lubi to
4 zobacz komentarze

Warto wiedzieć:

50 min. 4 porcje

Składniki:

Ciasto: Mąka gryczana - 1 szklanka
Mąka owsiana bezglutenowa - 3/4 szklanki
Woda - 100 ml
Olej kokosowy - 2 łyżki
Sól - 1 łyżeczka
Oregano - 1 łyżeczka
Sos: Mała dynia hokkaido (puree) - 1/4 szt.
Nieaktywne płatki drożdżowe - 1 łyżka
Czosnek - 1 ząbek
Kurkuma - 1/2 łyżeczki
Sól - 1/2 łyżeczki
Czarny pieprz szczypta
Dodatki: Jarmuż pęk
Cebula - 1/2 szt.
Cukinia - 3/4 szt.
Czosnek - 4 ząbki
Nieaktywne płatki drożdżowe - 1 łyżka
Ewentualnie: Wegański ser żółty (tarty na drobnych oczkach) - 6 łyżek

Dodatkowe informacje:

Użyłam tortownicy i średnicy 30 cm.

Sposób przygotowania:

KROK 1:  Ciasto: 

Mąki mieszamy z solą i oregano, dodajemy olej i wodę i zagniatamy ciasto. Wałkujemy na papierze do pieczenia na płaski placek. Wykładamy wraz z papierem na formie. Ewentualnie palcami dogniatamy ciasto dopasowując do kształtu formy. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 10 minut.
KROK 2:  Sos:

Wszystkie składniki na sos blendujemy. Smarujemy sosem lekko podpieczone ciasto na pizzę.
KROK 3:  Wykładamy na sos cukinię i, ewentualnie, wegański ser żółty. Wkładamy do piekarnika na następne 25 minut.
KROK 4:  W międzyczasie podsmażamy cebulę. Dodajemy do niej posiekane liście jarmużu i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dusimy przez 1-2 minuty. Zależy nam, aby jarmuż nie stracił swego pięknego, zielonego koloru.

KROK 5:  Po wyciągnięciu pizzy z piekarnika, wykładamy na nią jarmuż z cebulą i czosnkiem i posypujemy płatkami drożdżowymi.
8 osób lubi to Zgłoś błędy w przepisie
Spodobał Ci się ten przepis? Podziel się nim i zgarnij punkty!

Eko-produkty do wykorzystania w przepisie

  • MĄKA GRYCZANA PEŁNOZIARNISTA BIO 500 g - BIO PLANET

    Więcej o produkcie na stronie

    MĄKA GRYCZANA PEŁNOZIARNISTA BIO 500 g - BIO PLANET

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • CZOSNEK ŚWIEŻY BIO (około 0,20 kg)

    Więcej o produkcie na stronie

    CZOSNEK ŚWIEŻY BIO (około 0,20 kg)

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • DYNIA HOKKAIDO ŚWIEŻA BIO (około 1,00 kg)

    Więcej o produkcie na stronie

    DYNIA HOKKAIDO ŚWIEŻA BIO (około 1,00 kg)

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • JARMUŻ ŚWIEŻY (POLSKA) BIO (około 0,175 kg)

    Więcej o produkcie na stronie

    JARMUŻ ŚWIEŻY (POLSKA) BIO (około 0,175 kg)

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • OLEJ KOKOSOWY VIRGIN BIO 200 ml - BIO PLANETE

    Więcej o produkcie na stronie

    OLEJ KOKOSOWY VIRGIN BIO 200 ml - BIO PLANETE

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • OREGANO BIO 20 g - DARY NATURY

    Więcej o produkcie na stronie

    OREGANO BIO 20 g - DARY NATURY

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • PIEPRZ CZARNY MIELONY BIO 50 g - DARY NATURY

    Więcej o produkcie na stronie

    PIEPRZ CZARNY MIELONY BIO 50 g - DARY NATURY

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • ŻŻ SER ŻÓŁTY EDAMSKI BIO (około 0,35 kg) - SER FARM - STARA MLECZARNIA

    Więcej o produkcie na stronie

    ŻŻ SER ŻÓŁTY EDAMSKI BIO (około 0,35 kg) - SER FARM - STARA MLECZARNIA

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • SÓL HIMALAJSKA RÓŻOWA DROBNO MIELONA 1 kg - CRYSTALLINE PLANET

    Więcej o produkcie na stronie

    SÓL HIMALAJSKA RÓŻOWA DROBNO MIELONA 1 kg - CRYSTALLINE PLANET

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • CEBULA ŻÓŁTA ŚWIEŻA BIO (POLSKA) (około 1,00 kg)

    Więcej o produkcie na stronie

    CEBULA ŻÓŁTA ŚWIEŻA BIO (POLSKA) (około 1,00 kg)

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • PŁATKI DROŻDŻOWE NIEAKTYWNE BIO 100 g - BIO PLANET

    Więcej o produkcie na stronie

    PŁATKI DROŻDŻOWE NIEAKTYWNE BIO 100 g - BIO PLANET

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • PŁATKI OWSIANE BEZGLUTENOWE BIO 250 g - BIO HARMONIE

    Więcej o produkcie na stronie

    PŁATKI OWSIANE BEZGLUTENOWE BIO 250 g - BIO HARMONIE

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

Zobacz więcej produktów

Zobacz inne przepisy Użytkownika Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)

  • Domowe lody czekoladowe

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Chipsy z jarmużu

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Ciasto kokosowo-karobowe (bezglutenowe, wegańskie, bez pieczenia)

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Ekspresowe babeczki cynamonowe (wegańskie, bez cukru)

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Smarowidło z suszonych pomidorów, pestek słonecznika i dyni

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Ciasteczka marchewkowo-kokosowe

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Wegańskie kotlety z soczewicy, kaszy jaglanej i grzybów

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Trufle czekoladowe z nutą pomarańczy

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Frytki z selera

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Sok z pokrzywy

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Wegańskie kotlety jaglano-buraczane

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Domowe lody truskawkowe

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Kaszotto z dynią i jarmużem

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Wytrawna tarta z kremem jaglano-dyniowym

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Potrójnie czekoladowe ciasto laskowe

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Pulpety z soczewicy w sosie pomidorowo-morelowym

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Tort snickers (wegański, bezglutenowy, bez pieczenia)

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Wegańskie

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Smoothie o smaku lata

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Ciasto z kaszy jaglanej (wegańskie, bezglutenowe ) 

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Wegańskie sznycle z kapusty

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Bezglutenowe babeczki z rabarbarem

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Witariańskie ciasteczka marchewkowo-orzechowe

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Surowy chlebek pełen jodu (z wodorostami dulse i wakame)

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Wegańskie kotlety z kaszy jaglanej i kapusty kiszonej

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Zdrowa babka czekoladowa

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Domowe paluszki orkiszowo-gryczane

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Zdrowa pasta kanapkowa

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Wegańskie ciastka marchewkowe (bez cukru i glutenu)

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Domowy jogurt roślinny

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Wegańska czekolada bez cukru i jego substytutów

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Roladki z surowej cukinii z guacamole

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Domowe kiszonki - naturalne probiotyki

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Batoniki czekoladowe z kandyzowanym imbirem

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Sos z nerkowców, migdałów i prażonego czosnku

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Zupa cukiniowo-szpinakowa

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Ulubiona sałatka z białej kapusty

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Witariańskie pączki z dziurką

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Jogurt migdałowo-sezamowy z truskawkami

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Torcik jaglano-kokosowy z truskawkami

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Wegański chlebek jabłkowy

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Pasztet marchewkowy (wegański, bezglutenowy)

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Naleśniki gryczano-komosowe

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Szarlotka sypana (bez glutenu i cukru, wegańska)

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Sałatka z selerem naciowym i porem

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Kotlety z buraków, soczewicy i komosy ryżowej

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Wegańska potrawka warzywna z curry i mlekiem kokosowym

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Domowe czekoladki dla małych i dużych

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Domowa kapusta kiszona z burakiem

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Słodka tarta z kremem karobowym z awokado

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Najzdrowsza surówka z czerwonej kapusty

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Najlepszy wegański tort

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Najzdrowszy sok domowej roboty

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Pasta paprykowo - słonecznikowa

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Czekoladowo-orzechowe muffinki bez pieczenia

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Zdrowy domowy krem z orzechów laskowych i kakao

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Wegańskie bezglutenowe wrapy

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Witariańskie spaghetti z cukinii

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Paluszki gryczane (bez glutenu, tłuszczu i drożdży)

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Praliny kokosowe

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Chleb Hunzów

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Chleb ze skiełkowanej kaszy gryczanej (bez glutenu, drożdży, zakwasu, skrobii)

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Fit kotlety z selera

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Dwuskładnikowe kokosanki

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Sałatka z kiełkami słonecznika, topinamburem

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Pasztet ziemniaczano-ryżowy

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Racuchy pieczone (wegańskie, bez tłuszczu, glutenu, cukru, drożdży)

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Wysokowartościowa potrawa roślinna

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Krem z cukinii na mleku kokosowym

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Burgery z kaszy gryczanej i groszku

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Wegańska pasta słonecznikowa

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Wytrawna tarta na jaglanym spodzie (wegańska, bezglutenowa)

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Pralinki nugatowe

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Domowe batoniki cynamonowe (witariańskie, bezglutenowe)

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Potrawka z młodych ziemniaków, kapusty i bobu w sosie koperkowo - czosnkowym

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Wegański bezglutenowy tort okolicznościowy

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Falafel ze szpinakiem i marchewką

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Wegańska potrawka z kapusty i pora

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Domowe wegeburgery

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Rozgrzewająca zupa dyniowa

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Panierowane kotlety z patisona

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Tarta z ziemniakami i czosnkiem niedźwiedzim na bezglutenowym spodzie

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Ziarnianka śniadaniowa

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Domowe czekoladki z nadzieniem orzechowym

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Wegański sos tzatziki z cukinii

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Rustykalne ciastka bez cukru i jego substytutów

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Domowy TWIX (na surowo)

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Sok świeżo wyciskany z natką marchewki

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Smoothie z aloesem

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Kruche ciasteczka (wegańskie, bezglutenowe)

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Wegańska sałatka jarzynowa

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Domowy makaron gryczany

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Ciecierzyca z cukinią

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Dziecinnie łatwe ciasto wegańskie

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Deser kokosowo-owocowy z polewą czekoladową

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Sok świeżo wyciskanie dla kobiet w ciąży lub planujących ciążę (bomba folianowa)

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Gołąbki z młodej kapusty

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Chleb ze skiełkowanych ziaren orkiszu

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Chrupki z ciecierzycy

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Grzesznie słodkie batoniki owsiane

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Babeczki z kremem orzechowym (wegańskie, bezglutenowe, bez pieczenia)

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Domowe czekoladki z nadzieniem jagodowym

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Duszona dynia z kapustą

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Pieczone frytki z topinamburu

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Wegańskie kruche ciastka wytrawne

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Wytrawne ciastka obiadowe (wegańskie, bezglutenowe, BLW, dla niemowlaka i całej rodziny)

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Curry z dyni, botwinki i ciecierzycy

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • CIASTO MARCHEWKOWE BEZ PIECZENIA

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Pasztet soczewicowo-dyniowy

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Odkwaszający sok świeżo wyciskany z cukinii

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Pasztet pomidorowy (wegański, bezglutenowy)

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Witariańska szarlotka sypana

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Witariański deser - brzoskwinie z kremem czekoladowym

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Placki cukiniowo-ziemniaczane

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Truskawkowo-kokosowe trufle

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Cebularze (wegańskie, bezglutenowe, bez drożdży)

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Domowe, zdrowe BOUNTY

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Kotlety ryżowe (wegańskie, bezglutenowe)

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Pasztet strączkowy z dynią (wegański, bezglutenowy)

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Wegańskie kalafiory

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Najzdrowszy chleb bezglutenowy

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Tarta z kremem kokosowo-jaglanym (wegańska, bezglutenowa, bez pieczenia)

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Słodkie kuleczki z gofio

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Kotlety z bobu i kaszy jaglanej z sosem z suszonych pomidorów

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Ciasto marchewkowe bez pieczenia

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Bezglutenowy chleb (bez drożdży, zakwasu, mąki)

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Wegańska szarlotka z masą budyniową

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Zielony koktajl

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Bezglutenowe wegańskie pancakes

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Mini brownies

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Makowiec zawijany bez pieczenia

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Brukselki w śmietankowym sosie z kalafiora

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
Zobacz więcej przepisów
ankaakna
ankaakna powiedział/a:
Super przepis
15.03.2018, godz. 00:51
Six chats dans la cuisine ☺
Six chats dans la cuisine ☺ powiedział/a:
Fajna
23.03.2018, godz. 09:54
gosia56
gosia56 powiedział/a:
super
01.03.2019, godz. 19:49
annaeko
annaeko powiedział/a:
Smacznie i zdrowo
11.04.2019, godz. 09:25

Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.

Zaloguj się przez serwisy społecznościowe:

Zaloguj się do serwisu:

Nie masz jeszcze konta?

rejestruj mnie

Przepisy:
Polecane

Rosół z karpia z wędzoną śliwką i uszkami z farszem z karpia i pora

Rosół z karpia z wędzoną śliwką i uszkami z farszem z karpia i pora

Anita Zegadło - AZgotuj
7 6 60 min
Ciasteczka a'la pierniczki vege i bezglutenowe

Ciasteczka a'la pierniczki vege i bezglutenowe

Barbara Strużyna
8 8 60 min
Zupa grzybowa z kaszą jęczmienną

Zupa grzybowa z kaszą jęczmienną

bioart
4 3 0 min
Sandacz z imbirem

Sandacz z imbirem

bioart
5 3 60 min
Kompot z suszonych obierek jabłek

Kompot z suszonych obierek jabłek

damian
3 1 15 min
wróć na górę strony
Patronem serwisu jest Bioplanet
  • Jak zacząć
    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy
    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły
    • Nowe produkty
    • Kulinarne ABC
    • Wiemy co jemy
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni
    • Dorota Wdowińska - Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło - AZgotuj
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • gotujwstylueko.pl
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności
    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Konkursy!
    • Kontakt
    • FAQ / pomoc
    • Regulamin i polityka prywatności
    • Polityka plików cookie
Created by emabe.pl
Serwis internetowy gotujwstylueko.pl wykorzystuje pliki cookies, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów.
Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookies. Szczegółowe informacje znajdziesz w zakładce Polityka Prywatności. rozumiem

Czy rejestracja jest konieczna do korzystania z zasobów serwisu?

Nie, nie jest konieczna. Użytkownicy niezarejstrowani w serwisie mają swobodny dostęp do przepisów, artykułów, komentarzy i innych treści zamieszczonych w serwisie - nie mogą ich jednak dodawać. Tylko zarejestrowany Użytkownik serwisu może dodać własny przepis, napisać komentarz lub artykuł (w tym wypadku konieczny będzie kontakt z Administratorem). Ponadto zarejestrowani Użytkownicy mają możliwość grupowania ulubionych przepisów i tekstów, biorą udział w Rankingu punktowym i wreszcie - mają możliwość wymiany zdobytych punktów na nagrody.

Gdzie mogę znaleźć Regulamin serwisu?

Regulamin serwisu www.gotujwstylueko.pl.

Dlaczego nie mogę się zalogować?

Najczęstsze przyczyny problemów z logowaniem:

1. Czy konto w serwisie zostało aktywowane? W mailu potwierdzającym rejestrację w serwisie znajduje się link aktywacyjny - logowanie do serwisu będzie możliwe dopiero po kliknięciu tego linku i aktywowaniu konta.

2. Czy podczas wpisywania hasła był wciśnięty Caps Lock? System rozróżnia małe i duże litery w haśle, dlatego klawisz Caps Lock musi być wyłączony w trakcie wpisywania hasła.

3. Czy wpisane hasło było prawidłowe? Jeżeli nie pamiętasz hasła użytego przy rejestracji w serwisie, można użyć przycisku "Reset hasła", który znajduje się poniżej okna logowania.

W jaki sposób mogę się wylogować z serwisu?

Wystarczy kliknąć na symbol otwartych drzwi znajdujący się w prawym górnym rogu ekranu (na belce z danymi zalogowanego Użytkownika).

Jak mogę szybko dotrzeć do interesujących mnie treści w serwisie?

Serwis wyposażony został w dwie wyszukiwarki:

- wyszukiwarka ogólna na belce menu głównego - przeszukuje wszystkie treści w serwisie (przepisy, artykuły, newsy, porady), szuka zadanej frazy zarówno w tytule, jak i w treści,

- wyszukiwarka przepisów na stronie Przepisy - szuka zadanej frazy w nazwie i w składnikach, dodatkowo wyposażona została w filtry.

Jak mogę usunąć przepis z ulubionych?

Wystarczy otworzyć zakładkę Polubione i znaleźć przepis (lub inny wpis), który ma być usunięty z ulubionych. Następnie klikamy na ikonkę serca (tę samą, która służy do polubienia) i gotowe - przepis powinien zniknąć z zakładki Polubione.

Jak mogę skomentować przepis?

Przepisy mogą komentować wyłącznie zalogowani Użytkownicy. Wystarczy kliknąć na ikonkę dymku dialogowego, która znajduje się zawsze poniżej przepisu (obok ikonki serca).

Gdzie mogę zobaczyć ile mam punktów na koncie?

Użytkownik ma do dyspozycji 2 sposoby prezentacji zgromadzonych na swoim Koncie punktów:

- Całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika (wraz z punktami wymienionymi już na Nagrody) dostępna jest w Profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie) oraz w Rankingu.

- Aktualna liczba punktów dostępnych do wymiany na nagrody (całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika pomniejszona o punkty już wymienione na Nagrody) dostępna jest w profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie).

W jaki sposób mogę wymienić punkty na nagrody?

Wystarczy odwiedzić zakładkę Nagrody i wybrać jedną z nagród (jeżeli pozwala na to stan punktów można wybrać wiele nagród). Następnie należy wybrać sposób dostarczenia przesyłki (możliwy jest odbiór osobisty w najbliższym sklepie ekologicznym lub usługa Poczty Polskiej).