Sałatka z kiełkami słonecznika, topinamburem
Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)Rodzaj posiłku: danie główne, lunchbox, sałatki, sosy, śniadanie
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: drożdże
Składniki:
Topinambur bulwa - 1-2 szt.
Brokuł różyczki - 6 szt.
Rodzynki - 1 łyżka
Oliwa extra virgin - 3 łyżki
Nieaktywne płatki drożdżowe - 3 łyżki
Sól himalajska i czarny pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Topinambur i marchew obieramy ze skórki i kroimy w kostkę, gotujemy do miękkości (ok. 10-15 min).
Brokuła przelewamy wrzącą wodą. Po ostygnięciu umieszczamy w miseczce wraz z kiełkami i rodzynkami.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.