Wegańska potrawka warzywna z curry i mlekiem kokosowym
Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)Rodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe, lunchbox, zupa
Kuchnia (region): indyjska - hinduska, międzynarodowa
Specjalne: gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające), Sylwester
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Składniki:
Marchew - 2 szt.
Mały kalafior - 1 szt.
Czerwona papryka - 1 szt.
Cebula - 1 szt.
Groszek zielony - 3/4 szklanki
Puszka mleka kokosowego - 400 ml
Rodzynki garść
Curry - 1,5 łyżeczki
Kminek mielony - 1/2 łyżeczki
Sól himalajska - 1 łyżeczka
Suszona natka pietruszki - 1 łyżeczka
Pieprz cayenne - 1/2 łyżeczki
Chilli w proszku - 1 szczypta
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.