Curry z dyni, botwinki i ciecierzycy
Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)Rodzaj posiłku: danie główne, lunchbox
Kuchnia (region): indyjska - hinduska, międzynarodowa, tajska
Specjalne: gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające), Sylwester, Wielkanoc, Wigilia
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Składniki:
Mała dynia hokkaido - 1/4 szt.
Burak - 1 szt.
Cebula - 1 szt.
Botwinka - 1 pęk
Czosnek - 4 ząbki
Sól - 1 łyżeczka
Curry - 1 łyżeczka
Imbir - 1/2 łyżeczki
Suszona natka pietruszki - 1/2 łyżeczki
Czarny pieprz - 1/2 łyżeczki
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.