Roladki z surowej cukinii z guacamole
Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)Rodzaj posiłku: przystawki i przekąski, śniadanie
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe
Składniki:
Avokado - 1 szt.
Mała cebula - 1/2
Suszone daktyle - 2 szt.
Curry - 3/4 łyżeczki
Suszona natka pietruszki - 1/2 łyżeczki
Suszony koperek - 1/2 łyżeczki
Sól himalajska lub kamienna - 1/3 łyżeczki
Czarny pieprz szczypta
Sposób przygotowania:
Awokado kroimy wzdłuż, pozbywamy pestki, wyciągamy miąższ i rozgniatamy widelcem. Cebulę i daktyle kroimy w drobną kosteczkę, a następnie dodajemy do awokado. Przyprawiamy i dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę. Tak przygotowane guacamole nakładamy na paski cukinii i zwijamy w roladki. Dekorujemy kiełkami, skraplamy odrobiną soku z cytryny i oliwą. Najlepiej spożyć zaraz po przygotowaniu. Smacznego!
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.